‘Malen en Haller staan voor exit’

Foto: ‘Malen en Haller staan voor exit’

Donyell Malen en Sébastien Haller staan komende zomer op de nominatie om Borussia Dortmund te verlaten. Dat hebben Sky Sport en BILD allebei laten weten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Borussia Dortmund is klaar met Malen en Haller

De Duitsers beleven een moeizaam voetbaljaar in de Bundesliga. Waar het landskampioenschap de inzet was, staat het na speelronde 26 op de vierde positie in de competitie met een achterstand van 20 punten op koploper Bayer Leverkusen. Het clubbestuur vindt dan ook dat er iets moet gebeuren.

Vooral aanvallend wil Borussia Dortmund zaken veranderen. Het betekent naar verluidt slecht nieuws voor Malen. De buitenspeler annex centrumspits kwam in de zomer van 2021 voor 30 miljoen euro over van PSV en wist in Duitsland nooit te slagen. Hoewel hij het dit seizoen goed doet, is het onvoldoende om hem te willen behouden.

Hetzelfde geldt voor voormalig Ajacied Sébastien Haller. De Ivoriaan kostte twee jaar geleden 31 miljoen euro, maar kwam nooit in zijn ritme terecht. Het bestuur heeft het gevoel dat het er ook niet meer uit gaat komen en, aangezien hij met een salaris van 8 tot 9 miljoen euro een topverdiener is, mag hij de club eveneens verlaten.

Ook Moukoko en Can mogen vertrekken

Naast Malen en Haller zouden Youssoufa Moukoko en Emre Can na het seizoen ook uit mogen kijken naar een nieuwe werkgever. Borussia Dortmund wil de spelers echter uitsluitend laten gaan wanneer ze het juiste bod op tafel krijgen, die in de buurt komt van wat de Duitsers vragen.

Wat kan Malen het beste doen?

  • Terugkeren naar Nederland
  • In het buitenland blijven
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie