EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman geeft tekst en uitleg bij keuze voor Malen

Foto: Koeman geeft tekst en uitleg bij keuze voor Malen

Ronald Koeman laat Donyell Malen tegen Engeland terugkeren in de basis, nadat hij de vorige twee duels nog voor Steven Bergwijn koos. De bondscoach laat in Dortmund vlak voor de wedstrijd weten waarom.

Ronald Koeman laat Donyell Malen terugkeren in de basis tegen Engeland

Het plan van Koeman is om met ‘diepe zijkanten’ te gaan spelen. “We willen dat Memphis Depay wat meer inzakt, om een extra man te creëren op het middenveld”, aldus de keuzeheer tegenover de NOS. “Dat doen we ook weleens met de rechtsback; nu willen we dat met de spits doen. Dan heb je wel diepte aan de zijkanten nodig. Dat kan Malen in mijn ogen beter brengen dan Bergwijn.”

“We willen graag vier mensen centraal hebben”, vervolgde Koeman zijn uitleg. “Dan zullen Xavi Simons en Tijjani Reijnders ook voor de diepte moeten gaan zorgen.”

Engelse sterren

Bij de Engelsen moeten Jude Bellingham en Phil Foden spits Harry Kane voeden. “Die willen we met onze zessen gaan verdedigen”, aldus Koeman. “Denzel Dumfries willen we in zijn eigen zone houden, omdat Kieran Trippier naar verwachting veel diep zal gaan. Verder is het belangrijk dat we de ruimtes klein houden. Natuurlijk wil je weleens hoog druk zetten, maar dan moet wel iedereen aansluiten, omdat er anders ruimte tussen de linies ontstaat. Daar weten jongens als Bellingham en Foden wel raad mee.”

Koeman verwacht niet direct een schaakspel in Dortmund. “Engeland heeft ook goede voetballers, dus ik kan me niet voorstellen dat ze gaan speculeren. Wij willen in ieder geval gaan voetballen en aanvallen waar mogelijk. Schaken zal dus niet van ons af komen.”

De juiste tactiek?

  • Ja, prima uitleg
  • Nah…
9+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie