Haller brengt Dortmund op drempel van titel

Foto: Haller brengt Dortmund op drempel van titel

Borussia Dortmund heeft op de laatste speeldag van het Bundesliga-seizoen de landstitel in eigen hand. De grote rivaal van Bayern München zegevierde zondagavond met 0-3 bij FC Augsburg.

Bayern verloor een dag eerder van RB Leipzig en dus kreeg Dortmund de uitgelezen kans om in de voorlaatste speelronde de koppositie in te nemen. Sébastien Haller had de koppositie virtueel een feit kunnen maken, maar liet een opgelegde kans onbenut. Ook Donyell Malen scoorde niet, al was hij wel betrokken bij de rode kaart die Felix Uduokhai al voor rust pakte.

Dortmund stond meer dan vijftig minuten tegenover een tiental van Augsburg. Na bijna een uur spelen werd dit overwicht in cijfers omgezet. Haller werkte ditmaal wel doeltreffend af, waardoor BVB de landstitel in eigen hand heeft. De oud-Ajacied maakte in de eindfase ook nog de 0-2, waar Julian Brandts het slotakkoord opeiste.

Scoreverloop: 1-0 (58′) S. Haller, 0-2 (84′) S. Haller, 0-3 (90′) J. Brandts

Premier League: B-team City wint van Chelsea

Manchester City heeft het kersverse kampioenschap gevierd met een zege op Chelsea. Eén treffer bleek voldoende om de Londenaren van zich af te schudden.

City – Chelsea had zomaar de kampioenswedstrijd kunnen worden, maar het kampioenschap werd zaterdagavond al een feit door de misstap van Arsenal. Manager Pep Guardiola besloot tegen Chelsea voor een groot aantal veranderingen te kiezen. Kyle Walker was de enige basisspeler die tegen Real Madrid (4-0 overwinning) eveneens aan de aftrap stond.

Het veredelde B-team van City nam na twaalf minuten de leiding via Julián Álvarez. Zijn treffer leek voldoende om Chelsea op de knieën te werken, hoewel er mogelijkheden ontstonden om verder uit te lopen. Na afloop van de wedstrijd werd het kampioenschap gevierd in Manchester. Dit seizoen lonken nog twee finales (FA Cup en Champions League).

Scoreverloop: 1-0 (12′) J. Álvarez

Gaat Dortmund de klus klaren?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie