Guardiola deed ervaren Brit pijn: “Natuurlijk”

Foto: Guardiola deed ervaren Brit pijn: “Natuurlijk”

Kyle Walker erkent dat Pep Guardiola hem begin april heeft geprikkeld toen hij kritiek uitte op de kwaliteiten van de vleugelverdediger. De Brit heeft de situatie naar eigen zeggen echter positief proberen op te pakken.

Uitspraken van Guardiola over Walker

Al jarenlang behoort Walker tot de vaste waarden van Manchester City, maar dit seizoen belandde hij een periode op de reservebank. Guardiola verklaarde zijn keuze door te stellen dat de ervaren verdediger niet in staat zou zijn om in aanvallend opzicht aan de binnenkant te spelen, terwijl zijn concurrenten wel deze kwaliteiten in zich zouden hebben.

Het betekende voor Walker dat hij even moest slikken, waarna hij zichzelf besloot terug te knokken. “Af en toe gaat het om persoonlijke inzichten. In het voetbal ben je het lang niet altijd met elkaar eens. Maar wat hij de afgelopen zes jaar voor mijn loopbaan en de club Manchester City heeft gedaan, is geweldig”, zo vertelt hij voorafgaand aan het duel met Real Madrid aan de aanwezige pers.

“Uiteraard deed het me pijn. Ik zou liegen als ik zou zeggen van niet. Natuurlijk was dat het geval, maar dan moet je gewoon terug naar de basis. Je gaat terug naar de reden waarom hij je naar deze club heeft gehaald. En dan moet je zijn ongelijk bewijzen”, aldus Walker, die in de heenwedstrijd in Spanje ‘gewoon’ in de basis stond.

Uitdaging Manchester City

Woensdagavond staat er voor Manchester City veel op het spel. De Engelsen speelden een week geleden tegen Real Madrid met 1-1 gelijk, waardoor nog alles mogelijk is. Wanneer het een overwinning weet de boeken dan staat het voor de tweede keer in de clubhistorie in de finale van het miljardenbal. In 2021 ging het in Portugal nog met 1-0 onderuit tegen Chelsea.

Is Walker nog altijd goed genoeg voor Manchester City?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie