Groningen toont veerkracht, klap voor Cambuur

FC Groningen blijft in de race voor directe promotie naar de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie knokte de Trots van het Noorden zich maandagavond naar een 1-4 overwinning op FC Den Bosch.

FC Groningen boekt zege in Den Bosch

Groningen speelde afgelopen donderdag nog de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. In De Kuip ging de eerstedivisionist in de slotfase door de knieën. Geen finaleplaats dus voor Dick Lukkien en consorten, maar veel tijd om te treuren was er niet. In de strijd om directe promotie konden de Groningers zich niets permitteren.

In Den Bosch kreeg Groningen niets cadeau. Tien minuten na rust leidde de thuisploeg zelfs met 1-0 dankzij een treffer van Kacper Kostorz, maar tussen de 66ste en 75ste minuut wisten de bezoekers keihard toe te slaan. Rui Mendes en Romano Postema maakten het verschil met elk twee doelpunten.

Met 48 punten uit 27 wedstrijden staat Groningen zesde in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer twee Roda JC Kerkrade bedraagt zes punten, maar die ploeg speelde wel een wedstrijd meer. Directe promotie blijft daardoor in beeld voor de Groningers.

Klap voor Cambuur

Waar FC Groningen de weg omhoog weer heeft ingeslagen, daar blijft SC Cambuur dit seizoen aanmodderen. Na de 3-1 nederlaag bij Jong PSV is zelfs deelname aan de play-offs om promotie/degradatie onzeker.

Cambuur, dat een week geleden in het bekertoernooi na verlenging verloor van NEC, werd in de tweede helft opzij gezet door de PSV-talenten. Jevon Simons, Jesper Uneken en Thomas Poll (eigen doelpunt) maakten het verschil in Eindhovens voordeel. Marco Tol scoorde tegen.

Gaat FC Groningen dit seizoen promoveren?