Grieperig Cambuur pakt punt bij Willem II

Willem II heeft vrijdagavond voor de derde wedstrijd op rij punten gemorst. De lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie wist het gehavende SC Cambuur niet op de knieën te dwingen: 1-1.

Tilburgers lopen nieuwe averij op

Cambuur werd in aanloop naar deze wedstrijd getroffen door een flinke griepgolf. Trainer Henk de Jong kon in Tilburg beschikken over een behoorlijk basisteam, maar op de reservebank was er louter ruimte voor jeugdspelers. Allerminst een mooi vooruitzicht voor een uitwedstrijd tegen Willem II.

Toch lukte het Cambuur om behoorlijk tegenstand te bieden. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de bezoekende club een zeer discutabele strafschop, die werd benut door Milan Smit. Aan de andere kant kreeg Willem II óók een controversiële strafschop. Thijs Oosting faalde in eerste instantie, maar benutte de rebound wel.

Na rust bleef Willem II zoeken naar de winnende treffer. De manschappen van Peter Maes kregen dit echter niet voor elkaar, waardoor de koploper opnieuw terrein verliest.

ADO loopt in

ADO Den Haag heeft wel goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Darije Kalezic boekte gelijktijdig een 1-3 overwinning op het veld van TOP Oss en staan voorlopig tweede. De eindstand verscheen al voor rust op het scorebord.

TOP Oss stuntte deze week door te winnen bij Cambuur (1-2), maar had tegen ADO weinig kans. Kursad Surmeli, Henk Veerman en Jort van der Sande zorgden voor een snelle 0-3 voorsprong. Nog voor rust bepaalde Konstantinos Doumtsios de eindstand op 1-3.

Groningen verliest gestaakt duel

FC Groningen kan niet terugkijken op een fijne avond. Op bezoek bij FC Dordrecht verloor de Trots van het Noorden dankzij een snelle treffer van Ilias Bronkhorst. Kort daarna zorgden de Groningen-aanhangers voor onrust door vuurwerk af te steken, waardoor het duel enige tijd werd gestaakt. Na het oponthoud werd er niet meer gescoord.

De Graafschap niet langs NAC

De Graafschap heeft eveneens punten gemorst. De ambitieuze Achterhoekers bleven op bezoek bij NAC Breda steken op een 0-0 gelijkspel. Het mooiste moment? Invaller Ralf Seuntjens kreeg een staande ovatie van het publiek in Breda, waar hij enige tijd voetbalde.