Griekse media berusten in lot Griekenland, maar hekelen ‘respectloze’ Van Dijk

Foto: Griekse media berusten in lot Griekenland, maar hekelen ‘respectloze’ Van Dijk

Nederland wist na een moeizame wedstrijd met 0-1 te winnen van Griekenland. Daardoor lijkt Oranje zo goed als zeker van het EK, terwijl Griekenland zich zal moeten richten op de alternatieve route voor een EK-ticket. De Griekse media hebben zich erbij neergelegd, maar vonden Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk niet al te sympathiek na het scoren van de penalty.

Oranje beter dan Griekenland

“Je hebt dagen dat er niet meer in zit. Zo was het vanavond”, concludeerde Sportime. “Ze hebben alles gegeven, maar Oranje was beter. Ze werden uiteindelijk geklopt door een strafschop, maar Nederland had al veel eerder kunnen scoren. Dit laat een zure nasmaak achter. De kwalificatie voor Euro 2024 is nog niet weg, het kan nog via de Nations League.” De krant noemde de uitgestoken tong van Van Dijk bij het juichen na het winnende doelpunt nog wel ‘respectloos’.

Ook Sport24 kwam tot een vergelijkbare conclusie. “Ze gaven alles, maar verloren. Het Griekse spel biedt hoop voor de play-offs, Oranje had een penalty in blessuretijd nodig om te winnen. Nederland was de betere ploeg, maar de Grieken speelden met passie en nogal wat hartstocht. Ze deden er alles aan om te scoren.”

Uitblinkende Vlachodimos

Gazzetta zag doelman Odysseas Vlachodimos uitblinken, maar concludeerde dat Oranje uiteindelijk beter was. “Vlachodimos had geweldige reddingen en hield Griekenland altijd en overal overeind, om uiteindelijk te buigen voor de tweede Nederlandse strafschop. Van Dijk scoorde, maar Tijjani Reijnders was belangrijk in de organisatie en de aanval. Xavi Simons was dreigend, en ook Steven Bergwijn bewoog zich goed. Ze bleven heel lang in de wedstrijd, al was dat vooral door Vlachodimos. Bij vlagen zag je wel dat zij veel beter zijn dan wij, maar het scoren duurde lang.”

Denk jij dat Griekenland zich alsnog gaat plaatsen voor het EK?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
815+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie