Giménez groeit bij Feyenoord: ‘Daar begreep ik niets van’

Foto: Giménez groeit bij Feyenoord: ‘Daar begreep ik niets van’

Santiago Giménez lijkt zich de laatste weken hebben opgewerkt tot de eerste spits van Feyenoord. De Mexicaan betaalde het vertrouwen van trainer Arne Slot zondag uit tegen SC Heerenveen. De 21-jarige aanvaller scoorde op fraaie wijze de tweede goal van Feyenoord, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de 1-2 overwinning.

In gesprek met De Telegraaf verklaart Giménez waarom hij een moeizaam begin kende in Rotterdam. “Ik was het eerste half jaar een beetje verlegen, omdat ik gewoon niets van de taal begreep.” Volgens de spits is Nederland ook heel anders dan Mexico. “Het weer, de mensen, de taal, de cultuur, het eten, echt alles. Maar ook de manier waarop iedereen hier zijn vak als voetballer beoefent.”

Daar heeft de aanvaller naar eigen zeggen nu wel profijt van. “Bij Feyenoord train je niet één keer per dag, maar doe je allemaal zoveel extra’s. Daarom ben ik fysiek nu sterker en ben ik als speler echt beter aan het worden.” Dat Giménez nu al een stuk beter de Engelse taal beheerst is volgens de aanvaller te danken aan zijn vriendin. “Die heeft heel veel geoefend met mij in het Engels thuis. Ik sprak echt alleen Spaans. Nu ik goed kan communiceren in het Engels, kan ik heerlijk elke dag met de jongens op de club en met iedereen praten. Daardoor is mijn zelfvertrouwen toegenomen. Ik voel me lekker en ik vind Nederland als land prachtig.”

Vechtersmentaliteit Feyenoord

De aanvaller zegt te genieten van Feyenoord en vindt het bewonderenswaardig dat zijn elftal de gehele wedstrijd maar kan blijven gaan. “Ik ben echt trots op dit Feyenoord-elftal. Hier wordt elke wedstrijd tot het einde toe gevochten. Ik zag het tegen PSV, ik zag het in de beker tot de 120e minuut. Nu knokten we weer negentig minuten en jongens, ook de invallers die tegen NEC nog heel veel hebben gelopen, vliegen erin alsof ze maar vijf minuten hebben gespeeld. Ik vind dat mooi.”

Ondanks dat de Mexicaan de laatste weken veelal als basisspeler is begonnen bij Feyenoord ziet hij zichzelf nog niet als eerste spits. “Danilo en ik zijn samen de eerste spits. Ja echt, we hebben elkaar veel afgewisseld en het heeft ook met de tactiek per wedstrijd te maken. Soms begint hij, tegen Heerenveen begin ik, maar dan lost hij me weer af.”

Eindigt Feyenoord tegen AZ in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Slot Giménez als eerste spits blijven opstellen?

  • Ja
  • Nee, ik zie liever Danilo
  • Moet per wedstrijd bekijken wie de beste optie is
744+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie