“Eigenlijk is dit een motie van wantrouwen”

Foto: “Eigenlijk is dit een motie van wantrouwen”

FC Groningen heeft maandagochtend het ontslag van Frank Wormuth naar buiten gebracht. Martin Drent, voormalig publiekslieveling bij de Trots van het Noorden, was niet verrast door deze mededeling.

“Het is vanaf het begin van dit seizoen al onrustig”, reageert de oud-spits tegenover RTV Noord. “Ik denk dat het grootste probleem in de communicatie zat. Naar zijn eigen spelers toe, maar ook richting de supporters. Hij heeft veel veranderingen doorgevoerd: dan weer drie aanvallers, dan weer vijf man achterin. In de voorbereiding stevende Wessel Dammers af op een basisplaats, maar nu speelt-ie bij Willem II.”

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus haalde Wormuth op, nadat zij eerder al samenwerkten bij Heracles Almelo. Drent komt met een stevig oordeel: “Je weet dus precies wie je in huis haalt. Dat baart mij zorgen. Is Fledderus dan wel in staat om de juiste hoofdtrainer aan te trekken? Eigenlijk is dit een motie van wantrouwen richting Fledderus en zijn positie staat ook ter discussie, vind ik.”

Drent maakt zich dan ook grote zorgen. “Je speelt niet voor de eerste zes, dat is wel duidelijk. Alles wat daaronder zit, zit zo griezelig dichtbij elkaar. Maar het gevoel dat FC Groningen niet kan degraderen, bestaat niet meer. Het is wat dat betreft twee voor twaalf. En daarom is Wormuth ontslagen. Er moet weer rust komen, dat is het meest belangrijk op dit moment.”

Degradeert FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat FC Groningen degraderen?

  • Ja
  • Nee
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie