Getafe-directeur doet opmerkelijke uitspraken

Foto: Getafe-directeur doet opmerkelijke uitspraken

Getafe heeft dinsdag met Mason Greenwood aan het grote publiek een nieuwe aanwinst gepresenteerd. De Spaanse club is zeer te spreken over de huurconstructie die het met Manchester United afsprak.

Aanklacht tegen Greenwood

De 21-jarige Brit hoorde bij Manchester United tot een van de grote talenten, totdat hij in januari 2022 plotseling werd gearresteerd. Zijn ex-vriendin had namelijk een aanklacht tegen hem ingediend voor huiselijk geweld en poging tot verkrachting, waardoor in Engeland een grote zaak boven zijn hoofd hing.

In februari van dit jaar werd de aangifte ineens ingetrokken, wat betekende dat de rechter zich niet langer over de zaak boog. Bij Manchester United was zijn situatie echter al onhoudbaar geworden. Vanaf de arrestatie hield de club hem al buiten de selectie en de Engelsen wilden dit na het intrekken van de aangifte niet veranderen.

Uitdaging bij Getafe

Het zorgde ervoor dat beide partijen tijdens de transferzomer op zoek gingen naar een oplossing, waarbij afgelopen maand Getafe om de hoek kwam kijken. Greenwood is blij dat de Spanjaarden hem uitkomst boden. “Ik ben erg blij dat ik hier ben en train inmiddels alweer vier of vijf maanden. Het gaat de goede kant op: ik voel me goed”, liet hij weten tijdens zijn presentatie.

Technisch directeur Rubén Reyes stelde tegenover Relevo: “Degene die zich moest buigen over de kwestie, heeft dat gedaan: de rechter. Die is de hoogste autoriteit.” Hij vergat daarbij echter te vermelden dat de rechter er uiteindelijk niet aan te pas kwam. “Wat we hebben gedaan is dat we een speler hebben vastgelegd, die we mochten vastleggen.”

Gaat Greenwood bij Getafe slagen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie