Gelredome-eigenaar dreigt Vitesse: “Door eigen schuld op straat”

Foto: Gelredome-eigenaar dreigt Vitesse: “Door eigen schuld op straat”

Michael van de Kuit wil plaatsnemen in de raad van commissarissen van Vitesse. De eigenaar van Stadion Gelredome spreekt van een soort handreiking vanuit de Arnhemse club, maar ondertussen spreekt hij klare taal richting de verantwoordelijken.

In 2018 besloot Vitesse de huur voor het gebruik van het stadion op te zeggen per 30 september 2023. De Arnhemmers moeten jaarlijks 1,95 miljoen euro betalen aan Nedstede, het vastgoedbedrijf van Van de Kuit. Vitesse meent dat dit buitensporig is gelet op het feit dat de club het stadion niet zelf mag exploiteren. Mocht deze samenwerking definitief eindigen, dan zit de club volgend jaar zonder stadion en Van de Kuit loopt een heleboel inkomsten mis.

In gesprek met Omroep Gelderland spreekt Van de Kuit zich uit over de ontstane situatie: “Wij een Siamese tweeling en tot elkaar veroordeeld? Geen sprake van. Ik ben ondernemer genoeg om over voldoende alternatieven nagedacht te hebben. Maar die kaart houd ik nog tegen de borst. Ik zeg er niets over. Ik ben totaal niet in paniek en vind nog altijd dat Vitesse in GelreDome hoort.”

Eisenpakket

Vitesse beroept zich op een eeuwigdurend speelrecht, maar volgens Van de Kuit bestaat die afspraak niet. “Ook al zou het speelrecht er zijn, dan is het nu allang verjaard en verdwenen”, stelt hij vast. Beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar, maar een oplossing is ver weg. Zelf heeft een alternatief voorstel gedaan: “Ik heb ze daarom een soort van wensenpakket gestuurd. Daarin heb ik ze nog niet laten weten wat ik jullie nu wel exclusief zeg, maar ik wil graag een plek in de raad van van commisarissen. Dat is er een onderdeel van.”

Ondertussen wacht de zakenman rustig af. “Ik heb tegen de club gezegd: jullie zijn altijd vrij om een voorstel te doen. Over alles valt te onderhandelen, maar de huur zal sowieso altijd hoger worden. Ja, dat is de consequentie van de opzegging in 2018. Ik ben natuurlijk wel een zakenman. (…) En natuurlijk willen we graag aan tafel, maar alleen als het zinvol is. Eerst moet dat speelrecht van tafel, anders wordt het een gek gesprek. Ja, en als de rechter uiteindelijk aangeeft dat er van dat recht geen sprake is, dan staan ze door de opzegging van de overeenkomst door eigen schuld op straat. Vitesse is nu aan zet.”

Excelsior
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2024 09:47.

Komt dit nog goed?

  • Ja
  • Nee
793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie