Geblesseerde Martínez verbijt zich bij United: “We moeten nederig zijn”

Foto: Geblesseerde Martínez verbijt zich bij United: “We moeten nederig zijn”

Lisandro Martínez verbijt zich tijdens zijn revalidatie bij Manchester United, waar hij de formatie ziet ploeteren. De Argentijnse verdediger moet geduldig blijven, maar is positief gestemd over zijn aanstaande terugkeer.

Argentijn ziet dat zijn ploeg het lastig heeft

“Het gaat echt goed, eerlijk gezegd”, begon Martínez tegenover de officiële kanalen van The Mancunians. De mandekker ligt er sinds september uit met een stevige voetblessure, terwijl hij zich al snel in Manchester opwierp als sterkhouder. “Maar mijn revalidatie gaat geweldig. Ik voel me sterk. Alleen geduld is belangrijk, inderdaad. Ik zal snel terugkeren op het veld, maar we weten dat het tijd kost.”

Martínez vindt het lastig om de wedstrijden vanaf de tribune te moeten volgen. “Het is zwaar, zo zwaar. Vooral als je zes, zeven maanden aan de kant staat. Ik blijf echter stoïcijns in mijn hoofd. Ik heb een goede opvoeding gekregen, geef nooit op. Dus dit maakt me sterker. Alleen het is zwaar en als je bij Manchester United speelt zijn er geen excuses.”

“Je moet dan harder werken”

“Verliezen hoort bij voetbal”, weet de oud-Ajacied, die merkt dat het vertrouwen bij teamgenoten zakt na matige resultaten. “Je moet de situatie dan accepteren en nederig zijn. Je moet harder werken. Op het veld, in de gym, overal moet je willen verbeteren. Je moet analyseren, tactieken uitwerken en op het trainingsveld verbeteren.”

De linkspoot is een leider in de kleedkamer van de ploeg van Erik ten Hag. “Ik vind het leuk om met spelers te praten, te luisteren en samen beter te worden. Ik denk dat je van elkaar veel kan leren. Eigenlijk van iedereen. Ik hou van deze plaats, het is zo dankbaar om hier elke dag te mogen werken. Maar mijn mentaliteit is om alles te winnen. We liggen uit de Champions League, dat is teleurstellend. We moeten nu voor de FA Cup-winst gaan. Ik vind dat we iedere prijs moeten willen winnen.”

Zou United er beter voorstaan mét een fitte Martínez?

  • Ja, duidelijk
  • Dat niet per se
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie