Flick ‘weigert’ op te stappen bij nederlaag Duitsland

Foto: Flick ‘weigert’ op te stappen bij nederlaag Duitsland

Duitsland staat voor een pittige opgave om zich te kwalificeren voor de achtste finale van het WK. De Duitsers verloren van Japan (1-2) en speelden gelijk tegen Spanje (1-1) en zullen dus moeten winnen van Costa Rica om nog kans te maken om door te gaan. Bondscoach Hansi Flick maakt zich echter geen zorgen en vreest ook niet voor zijn eigen positie.

Flick besefte op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Costa Rica dat Duitsland er niet heel goed voor staat. “Natuurlijk hebben we de volgende ronde niet langer in onze eigen handen. Dit is niet de uitgangspositie die we voor dit WK voor ogen hadden.”

Desondanks ziet de voormalig Bayern München-trainer dat er progressie wordt gemaakt. “Het harde werk van het team op de training en de groei die we samen maken geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn. We zullen zien hoe ver het ons zal brengen.”

Flick denkt niet aan opstappen

De Duitsers zijn ieder geval bij een 8-0 overwinning op Costa Rica zeker van de volgende ronde, maar daar wil Flick niet aan denken ondanks dat Spanje wel met 7-0 wist te winnen van de Costa Ricanen. “Ze kwamen sterk terug tegen Japan na de 7-0 tegen Spanje. Dat moet je erkennen. We weten dat het moeilijk wordt tegen een team dat waarschijnlijk defensief is ingesteld.”

Flick lijkt in ieder geval niet van plan om op te stappen mocht Duitsland het onverhoopt niet redden. “Vanaf mijn kant kan ik zeggen dat het bij een nederlaag niet mijn laatste wedstrijd als bondscoach wordt. Je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren. Ik heb nog een contract tot 2024 en ik kijk natuurlijk uit naar het EK in eigen land. Dat is nog ver weg.”

Wint Duitsland met 0-7 van Costa Rica?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verwacht jij dat Duitsland de achtste finale haalt?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, ze worden uitgeschakeld
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie