Feyenoord rouwt niet om Berghuis: “Soort verstandshuwelijk”

Foto: Feyenoord rouwt niet om Berghuis: “Soort verstandshuwelijk”

Feyenoord raakte in de zomer sterspeler Steven Berghuis kwijt aan Ajax, maar halverwege het seizoen is het verschil tussen beide clubs gering. Volgens RTV Rijnmond hoeft de Rotterdamse club niet te treuren om zijn vertrek.

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop merkte veel irritatie tussen Berghuis en de spelersstaf van vorig seizoen. “Je proefde al heel snel dat de chemie weg was”, stelt hij in de podcast van zijn werkgever. “Het was een soort verstandshuwelijk. Dat gold niet alleen voor Berghuis, maar er waren meer spelers bij wie dit zo was.”

Na de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht wist Bischop genoeg. “Op de persconferentie haalde je eruit dat Berghuis weg zou gaan. Maar je maakte er niet op uit dat hij naar Ajax zou gaan. Berghuis zei niet letterlijk dat zou weggaan, maar hij leek een voorschot te nemen.”

Slot

Bischop noemt Justin Bijlow Feyenoorder van het Jaar, maar stelt Dennis van Eersel: “Als je ziet wat hij in een halfjaar heeft veranderd qua gevoel rondom Feyenoord, met het spel en de ontwikkeling van spelers, dan kan er maar één man de Feyenoorder van het Jaar zijn.” Hij doelt daarbij vanzelfsprekend op Arne Slot.

Bischop: “Feyenoord heeft op een natuurlijke wijze doorgeselecteerd. Dat moet in deze winterstop ook gaan gebeuren om er echt voor de zorgen dat Feyenoord ten opzichte van Ajax en PSV de inhaalstap maakt. Dan kan je doorpakken. Feyenoord is al dichterbij de top twee gekomen, maar Ajax en PSV zitten ook niet stil.”

Feyenoord landskampioen? De odd bij bet365 is 11.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wie gaat hoger eindigen?

  • Ajax
  • Feyenoord
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie