Feyenoord pas op: verbreek magie niet op transfermarkt

Foto: Feyenoord pas op: verbreek magie niet op transfermarkt

De teamspirit van Feyenoord wordt dit successeizoen aangemerkt als de sleutelfactor voor het landskampioenschap. Arne Slot, kwaliteitsspelers van de jeugd en buitenaf en een op het oog uitstekende scouting, maar zonder de magie van het team ben je nergens. Ik zag dat ook weer terug bij de huldiging van Feyenoord. Iedereen feestte mee en niemand werd vergeten. Feyenoord moet daarom al bezig zijn met de volgende stap. Teammagie creëren is één ding, teammagie behouden is een ander verhaal.

Feyenoord moet oppassen dat teamspirit niet verdwijnt

Bij de huldiging spatte de teamgeest ervan af. Feyenoord heeft een paar leiders die voor chemie in de selectie zorgen. Die de boel lijmen als het nodig is en opzwepen als het moment daarom vraagt. Gernot Trauner liet dat al zien in de Rotterdamse skihut en was ook op de Coolsingel maandag weer een roerganger. Orkun Kökcü is wat minder naar buiten toe, maar juist meer naar binnen toe een leider. Andere spelers trekken zich aan hem op en in de kleedkamer krijgt hij veel respect voor zijn instelling de laatste twee seizoenen. En dan heb je nog Lutsharel Geertruida. Vanwege een spraakgebrek durft hij geen interviews af te leggen, maar geef hem een microfoon op de bordes en hij verandert in een waren Feyenoord-MC.

Zo heeft Feyenoord nog een paar spelers die de teamchemie opkrikken naar wereldtop. Santiago Giménez (samen met zijn verloofde Fer Serrano) zijn helemaal gek geworden van de club en de stad. Sebastian Szymanski kan inmiddels ook een aardig woordje Rotterdams zingen. Net als ras-Feyenoorder en vroeger schreeuwend in Vak S Justin Bijlow. En dan zijn er ook nog spelers die in de kleedkamer erg belangrijk zijn zoals David Hancko, Quinten Timber, Alireza Jahanbakhsh en Danilo.

De belangrijkste taak van de clubleiding van Feyenoord voor de zomerstop is dan ook: verkopen en kopen met in het voorhoofd de teamspirit. Kökcü gaat bijna goed als zeker weg bij een goed bod van boven de 45 miljoen euro (vraagprijs Feyenoord), maar daar moet je wel weer een leiderstype voor terughalen. Vind die maar eens.

Gelukkig heeft Dennis ten Kloese goede ervaring daarin met aankopen als Trauner en Giménez. Szymanski vastleggen lijkt dan ook taak nummer één. Een jonge Poolse international (22) die met de dag meer waard wordt. Ik zou die optie van 10 miljoen aan Dynamo Moskou zo overmaken, wetende dat hij nu al het dubbele waard is en straks wellicht het drie- of viervoudige.

Verkoop dus niet om te verkopen. Koop niet om te kopen. Denk aan die teamchemie, want die wil je als Feyenoord zijnde niet verbreken. Arne Slot is daar ook een belangrijke factor in natuurlijk. Bied hem een topcontract aan, daar bespaar je uiteindelijk ook zoveel geld mee. Spelers willen dan eerder komen en minder snel gaan. 5 miljoen op jaarbasis is niets als je daardoor teamspirit hebt. Dus Feyenoord trek die portemonnee voor Slot en zeg nee tegen veel biedingen. Want teamspirit heb je, maar kan je lang niet zo makkelijk krijgen, laat staan behouden.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews.nl. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Feyenoord moet maximaal 2 basisspelers verkopen om de teamgeest te bewaren

  • Eens
  • Oneens
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie