‘Feyenoord-duo nu eerste keus onder Slot’

Foto: ‘Feyenoord-duo nu eerste keus onder Slot’

Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt zijn ideale voorhoede te hebben gevonden. Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh maken de laatste wedstrijden steevast hun opwachting als buitenspeler, terwijl Santiago Giménez de vaste keus voor de spitspositie is geworden. Volgens Feyenoord-watcher Rory de Groot zijn de keuzes van Slot begrijpelijk te noemen.

“Ik denk dat ze nu de eerste keuzes zijn, dat komt omdat ze allebei echt laten zien dat ze daar echt van toegevoegde waarde zijn”, doelt De Groot in gesprek met Feyenoord TV op beide buitenspelers. “Allebei hebben ze namelijk inzicht in hun spel en dat ze ook in dienst van het team spelen. Ze verrichten verdedigend allebei heel veel arbeid. Zetten allebei goed druk en dat zijn ze ook gewend. Ook aanvallend zie je dat ze veel sneller de voorzet geven. Dat is zeker tegen tegenstanders zoals Fortuna, die gesloten spelen, wil je flanken hebben die veel aanvoer hebben in de zestien. En niet constant naar binnen komen waar het al zo vol is.”

Constantere aanvallers

Volgens De Groot was het begrijpelijk dat Slot daarvoor veel rouleerde met zijn vleugelspelers. “De laatste weken is de ondergrens wel naar boven gegaan. Daarvoor hebben we veel wisselingen gezien en die waren er omdat ze niet constant genoeg waren.” De Feyenoord-watcher stelt dat het verschil tussen de optredens vaak te groot waren, maar ziet nu dat er verandering is opgetreden. “De buitenspelers brengen ook allemaal wat anders. Nu zie je dat Idrissi en Jahanbakhsh constanter worden. Dat zie je ook terug in de cijfers en dan worden ze door Slot beloond.”

Heeft Slot nu de beste aanvalslinie staan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie