FC Twente na dertien minuten klaar met Excelsior

Foto: FC Twente na dertien minuten klaar met Excelsior

FC Twente heeft zaterdagavond ten koste van Excelsior met speels gemak drie punten toegevoegd aan het seizoenstotaal. Al na een kwartier stond de eindstand op het scorebord: 0-3.

Tukkers winnen simpel in Rotterdam

Excelsior verloor eerder dit seizoen met 4-2 van Twente, maar begon destijds uitstekend door een snelle 0-2 voorsprong te bemachtigen. Een nieuwe bliksemstart zat er ditmaal niet in voor de Kralingers. Sterker nog: al in de tweede minuut werkte Daan Rots de openingstreffer tegen de touwen. Met hulp van doelman Stijn van Gassel, die het ogenschijnlijk houdbare schot liet glippen.

Nog in het openingskwartier leek FC Twente de buit al binnen te hebben. Ricky van Wolfswinkel kreeg de bal met enig fortuin in zijn voeten en schoot na een wegdraaiende actie overtuigend raak. De spits maakte kort daarna ook de 0-3 door vanuit een hoekschop af te ronden.

Steunbetuiging voor Driouech

De Excelsior-aanhang had een mooie actie in petto voor Couhaib Driouech, die daarmee een hart onder de riem werd gestoken na zijn misgelopen transfer naar PSV. De buitenspeler kwam deze avond echter niet in het stuk voor. Het was zelfs wachten op een vierde doelpunt voor de Tukkers.

Na rust dacht FC Twente tot tweemaal toe uit te lopen. Een toegekende strafschop na hands van Kik Pierie werd echter ingetrokken op VAR-advies, waar de treffer van Naci Ünüvar werd afgekeurd vanwege buitenspel. De zege voor Joseph Oosting en consorten kwam echter niet meer in gevaar.

Scoreverloop: 0-1 (2′) D. Rots, 0-2 (5′) R. Van Wolfswinkel, 0-3 (13′) R. Van Wolfswinkel

Gaat FC Twente als derde eindigen?

  • Ja
  • Nee
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie