‘FC Barcelona dwingt Frenkie de Jong’

Foto: ‘FC Barcelona dwingt Frenkie de Jong’

FC Barcelona heeft een standpunt ingenomen aangaande de toekomst van Frenkie de Jong. De Catalaanse topclub eist dat de Oranje-international actie onderneemt om de financiële beperkingen weg te nemen, linksom of rechtsom.

Volgens Engelse media staat de middenvelder van FC Barcelona open voor een transfer naar Manchester United. De Jong en transferspecialist Fabrizio Romano hebben echter benadrukt dat hij helemaal niet voornemens is om Catalonië te verlaten. Er is wel één maar in dit verhaal: dat beeld kan veranderen indien de clubleiding duidelijk aangeeft dat het over en uit is.

FC Barcelona lijkt precies dat kruispunt te hebben bereikt. De grootmacht uit de Primera División is zeer te spreken over de voormalig Ajax-smaakmaker, maar zijn toenemende jaarsalaris is men een doorn in het oog. Daarom moet hij een duidelijke afweging maken: salaris inleveren óf de club een forse transfersom bezorgen, zo meldt het Spaanse SPORT dinsdag.

De Jong zal naar verwachting binnen afzienbare tijd in gesprek gaan met FC Barcelona over de toekomst. Volgens het genoemde medium is het ‘praktisch onmogelijk’ dat de middenvelder in Camp Nou blijft spelen zonder een concessie te doen in financieel opzicht. Als hij een nieuw contract weigert, dan lijkt Barça wel degelijk aan te sturen op een deal met bijvoorbeeld Manchester United.

Wint FC Barcelona de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
3722+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie