ESPN-analisten: “Ajax-onwaardig”

Foto: ESPN-analisten: “Ajax-onwaardig”

Kenneth Perez vraagt zich af of Alfred Schreuder de juiste man is voor Ajax. De Deense voetbalanalist heeft geen bedenkingen bij diens kwaliteiten als trainer, maar stelt dat deze job méér vraagt.

“Ik denk dat hij tactisch en technisch heel goed is. Alleen het trainersvak is heel anders geworden”, oordeelde de oud-Ajacied zondagavond in Dit was het Weekend. “Je bent meer een manager. Niet alleen voor een elftal, maar voor een groep en je eigen staf van tegenwoordig 25 man. Daar gaat al je aandacht naar uit en dan gaat het iets minder over de tactiek en techniek. Je moet een tactiek neerzetten voor je ploeg, maar je bent meer met het andere bezig.”

Negatief sentiment

Ajax bleef zondag steken op een 1-1 gelijkspel bij NEC. Volgens Schreuder voetbalden de Amsterdammers behoorlijk in Nijmegen, maar stelt Perez: “Hij heeft heel veel gelijk in wat hij zegt, maar het sentiment is op dit moment heel negatief. Je kunt een 1-1 tegen NEC niet wegmoffelen met: we hadden eigenlijk met 1-4 moeten winnen en we speelden fris en fruitig. Zo denken supporters, dat is de basis.”

“Door het sentiment dat er nu heerst, wordt deze 1-1 hem aangerekend”, zo haakt Marciano Vink in. Bij de gelijkmaker ging volgens hem veel fout. “Bij de goal die valt, kun je zeggen dat de keeper eerder moest uitkomen en dat je beter moet dekken. Ajax-onwaardig, je mag zo’n goal niet tegen krijgen. Of je nu Feyenoord, PSV of Ajax bent, dit soort standaardsituaties vanaf de zijkant moet je dekken.”

Wint Ajax met 2-1 van Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Schreuder slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie