Eredivisie-revelatie ‘kan naar Feyenoord en PSV’

Foto: Eredivisie-revelatie ‘kan naar Feyenoord en PSV’

Eigenlijk presteert sc Heerenveen dit seizoen vooralsnog opperbest en dat betekent dat de spelers van de Friezen meer en meer in de picture komen te staan. Milan van Ewijk bijvoorbeeld, die naar eigen zeggen gevolgd wordt door zowel Feyenoord als PSV.

De vleugelverdediger denkt voorzichtig al aan een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion, vertelt hij aan Voetbal International: “Ik weet dat Feyenoord, PSV en een paar buitenlandse clubs me volgen. Dat is natuurlijk heel erg gaaf.”

Wat doet dat precies met hem? “Niet zoveel, ik speel gewoon lekker mijn wedstrijden en zorg dat ik zo goed als mogelijk presteer. Als een club mij wil halen, dan hoor ik het vanzelf wel. Het leidt mij in ieder geval op geen enkele manier af.”

Wel staat het als een paal boven water dat Van Ewijk zo veel mogelijk uit zijn carrière wil halen: “Op jonge leeftijd heb ik een aantal tegenslagen gehad. Dat was toen zwaar, maar het heeft me wel karakter gegeven. Ik ben extreem gedreven om te slagen, mijn plafond te bereiken. Want prof worden is voor mij nooit vanzelfsprekend geweest.”

Dumfries

Denzel Dumfries is zijn grote voorbeeld, maar wat kan hij leren van de vaste rechtsback van het Nederlands elftal? “In aanvallend opzicht soms wat meer schijt hebben. Vaak denk ik: Ik blijf wel achterin, speel op safe. Op zulke momenten dendert hij juist door, hij heeft echt dat lef. In dat opzicht kan het bij mij nog wel wat brutaler.”

TIP: Verdien 2.30 keer je inleg als Heerenveen van FC Emmen wint!

Goede speler?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie