‘Enorme Oranje-surprise na wegvallen Frenkie de Jong’

Foto: ‘Enorme Oranje-surprise na wegvallen Frenkie de Jong’

Ronald Koeman kreeg met het wegvallen van Frenkie de Jong bij Oranje met een fikse teleurstelling te maken. De bondscoach heeft verschillende opties hoe hij het gemis van de sleutelspeler gaat opvangen.

Frenkie raakte geblesseerd in Clásico

De Jong kwam niet ongeschonden uit de gewonnen Clásico (2-1). “Ik kreeg gelijk door dat er ook contact was vanuit Barcelona dat Frenkie toch een momentje had gehad in de laatste tien seconden van de wedstrijd. Na de mri bleek dat-ie niet fit is, zeker niet voor de komende twee wedstrijden”, bevestigde Koeman op het persmoment. “Natuurlijk is dat een streep door de rekening, want De Jong is een belangrijke speler voor dit elftal. De belangrijkste? Nou, in de manier zoals hij speelt, dan zal dat anders zijn met de andere die op zijn positie gaat spelen. Dat is duidelijk. Hij heeft eigenschappen die niet veel spelers hebben.”

“Dat betekent niet dat ineens een systeem veranderd gaat worden, dat zou wel heel vreemd zijn. Een andere speler zal dat gaan invullen. Dat zal iets anders gaan zijn, maar ik voorzie geen probleem om het systeem te veranderen”, aldus Koeman, die nog niet precies voor ogen heeft hoe hij het gaat invullen. “Ik ben er nog niet uit. Er zijn meerdere mogelijkheden waar je voor kiest. Meerdere middenvelders. We hebben niet veel trainingen, maar we zullen er een aantal gebruiken om toch een bepaald gevoel te gebruiken. Een verrassing? Dat zou kunnen. Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem gisteren ook weer zien spelen, dus daar zou ik niet bang voor zijn.”

Verrassende Wiefer

Koeman is zeer te spreken over de recent doorgebroken Feyenoord. Mogelijk debuteert Wieffer tegen Frankrijk. “Ik heb hem geselecteerd op basis van het feit dat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen. Nu Frenkie wegvalt, zal er iemand anders spelen. Nogmaals, daar ben ik nog niet over uit.”

Daarnaast heeft de keuzeheer Georginio Wijnaldum terug op het middenveld. “Het werd een zekerheid omdat hij volledige wedstrijden ging spelen. Toen heb ik contact gehad en gezegd: als je weer gaat spelen, dan ben je nog steeds in beeld. Inmiddels heeft hij dacht ik vier, vijf volledige wedstrijden gespeeld. Die is fit en belangrijk, ook voor de groep. Ik ben blij dat hij terug is.”

Zie je Frankrijk-Nederland in een gelijkspel eindigen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou je Wieffer meteen voor de leeuwen gooien?

  • Ja, dat kan hij aan
  • Nee, dat gaat echt te snel
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie