Eerlijke nieuwe trainer Club Brugge: “Ken het team en de competitie niet goed”

Soccernews

Scott Parker werd maandag door Club Brugge gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De opvolger van Carl Hoefkens toonde tijdens zijn eerste persconferentie zijn ambities bij de club, al heeft hij ook nog het nodige huiswerk te doen.

De 42-jarige Engelsman was eerder de eindverantwoordelijke bij Fulham en AFC Bournemouth. Hij staat in Brugge, waar hij Noa Lang, Ruud Vormen en Bjorn Meijer treft, voor zijn eerste buitenlandse avontuur. “Mijn visie strookt met die van de club. Ik heb enkele diepgaande gesprekken gevoerd met de beleidsbepalers. Club Brugge heeft een jonge ploeg die nog enorm kan groeien”, aldus Parker.

Parker gaf vervolgens toe de selectie van Blauw-Zwart nog niet goed te kennen. “De club ken ik heel goed, maar als ik eerlijk ben, heb ik nog geen diepgaande kennis over het team en de competitie. Daar moeten we niet flauw over doen. Maar ik heb er zin in. Dit team ziet er gewoon heel goed uit.”

“Andere play-offs dan in Engeland”

De oefenmeester zal ook met het opvallende play-offsysteem van de Belgische competitie te maken krijgen. “Ik ken het ongeveer, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Die play-offs begrijp ik nog niet. Ik heb in Engeland ook play-offs gespeeld, maar hier is het heel anders. Het zal in ieder geval niet de eerste keer zijn”, zei de oud-middenvelder, die achttien keer uitkwam voor de nationale ploeg.

Club Brugge staat na achttien speelrondes op de vierde plaats in de Jupiler Pro League. Het gat met koploper RC Genk bedraagt liefst twaalf punten. “Of ik nog geloof in de titel? Ik ben realistisch en weet dat het enorm moeilijk wordt. Maar we gaan de uitdaging zeker niet uit de weg. De komende tijd gaan we zien wat er nog mogelijk is. Ik wil winnen en de beste zijn.”

Wint Club de topper tegen Genk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede trainer voor Brugge?

  • Jawel hoor
  • Denk het niet
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie