Duitse bond gaat strijd met FIFA aan: “Bekijken of dat rechtmatig is”

Foto: Duitse bond gaat strijd met FIFA aan: “Bekijken of dat rechtmatig is”

Voor de Duitse bond is het laatste woord over de One Love-discussie nog niet gezegd. De DFB kijkt naar de mogelijkheid om de beslissing van de FIFA aan te vechten bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

“De FIFA heeft ons verboden een symbool voor diversiteit en mensenrechten te dragen. Ze dreigt met sportieve sancties, zonder die concreet te maken”, aldus Steffen Simon, woordvoerder van de Duitse bond. “De DFB bekijkt of de actie van de FIFA rechtmatig is.”

BILD meldt dat de DFB overweegt een spoedarbitrage aan te vragen bij het CAS. In Qatar is er daarvoor een ad hoc-afdeling van het tribunaal opgezet om snel een uitspraak te kunnen doen.

Binnen 48 uur uitspraak

Binnen 48 uur kan die worden verwacht. Aanvoerder Manuel Neuer sowieso bij de openingswedstrijd van de Duitsers op het WK tegen Japan van woensdag de One Love-band niet dragen. Mocht het oordeel uitpakken in Duits voordeel dan kan de regenboogaanvoerdersband wel in de latere duels in Qatar gedragen worden.

Bondscoach Hansi Flick sprak zich dinsdag tijdens de persconferentie uit over het thema. “Een gele kaart zou geen probleem zijn geweest. Maar we hadden geen tijd om te reageren, omdat de FIFA het lang open heeft gelaten en dan nu dreigt met sancties. Ik vind het heel jammer dat je niet meer kunt opkomen voor de mensenrechten.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 november 2022 13:55.

Goed dat Duitsland dit doet?

  • Zeker wel
  • Best een risico
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie