Duitsers gaan los over Oranje-duel: ‘Eén winnaar’

Foto: Duitsers gaan los over Oranje-duel: ‘Eén winnaar’

Het nationale team van Duitsland zat een tijdlang in een donkere periode, maar bondscoach Julian Nagelsmann heeft de glimlach teruggebracht bij onze oosterburen. Die Mannschaft won immers eerst al van Frankrijk (2-0) en vervolgens óók van het Nederlands elftal. De Duitse media jubelen dan ook.

‘Julian Nagelsmann dé grote winnaar’

“Laat het EK maar komen!”, begint BILD. “Heel even temperde Nederland de euforie met de vroege treffer. Het stadion in Frankfurt viel stil, maar zeven minuten later maakte Maximilan Mittelstädt zijn fout goed. En hoe!” Na de winnende goal van Niclas Füllkrug was het feestje compleet: “De Nagelsmannen veranderden in een paars-roze ballet.”

Kicker roemt de veerkracht van de Duitsers, al plaatst het magazine een kanttekening: “Wel ontbrak het vaak aan ideeën tegen het defensieve bolwerk van Nederland. Het Nederlands elftal verdedigde geconcentreerd en deelde af en toe een speldenprik uit.”

Het medium heeft het over één grote winnaar: Julian Nagelsmann. “Het Duitse elftal heeft de sfeer rond het EK in eigen land in vier dagen volledig omgekeerd. Dat heeft niet zozeer met het resultaat te maken, maar met hoe de selectie vocht en voor een succesgevoel zorgde. Want dit was een overwinning op moraal en wilskracht. Met het dappere spel in de slotfase lieten ze zien dat ze geen genoegen namen met een gelijkspel. De vonk is weer overgeslagen op de fans.”

“Een slechte sfeer rond de nationale ploeg?”

De Frankfurter Allgemeine vult aan: “Een slechte sfeer rond de nationale ploeg? Dat lijkt al weer lang geleden. Na de 2-1 overwinning op Nederland en de tweede zege in vier dagen, mag het EK direct beginnen. De tien veldspelers die tegen Nederland opnieuw in de basis stonden, hebben een goede kans om ook op het EK aan de aftrap te verschijnen. En dat terwijl Hansi Flick eindeloos zocht naar zijn ideale elf.”

Zie jij dit Duitsland het EK winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
2144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie