‘Dringend telefoontje wacht voor Koeman’

Foto: ‘Dringend telefoontje wacht voor Koeman’

Ruud Gullit hoopt dat Ronald Koeman de telefoon gaat pakken en Luuk de Jong gaat bellen voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Volgens de oud-international is de PSV-aanvaller momenteel de beste spits voor Oranje. Volgens Gullit wordt met het terughalen van De Jong in ieder geval een deel van de aanvallende problemen van Oranje opgelost.

Luuk de Jong terug in Oranje?

Maandagavond aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo werden de aanvallende problemen van Oranje besproken. “We hebben fantastische verdedigers, echt goede middenvelders, maar een nummer negen…”, opende Khalid Boulahrouz.

Volgens Gullit valt daar wel wat aan te doen. “De beste spits is er niet bij. En dat is Luuk de Jong. Ik denk dat hij alleen bedankt heeft omdat Wout Weghorst voor hem staat. Dat hij meer tijd voor zijn gezin wil hebben en dergelijke, dat zou ik ook zeggen. Maar feit is wel dat hij de deur laatst weer openzette.”

De Jong of Weghorst

Dat er een vergelijking gemaakt wordt tussen Weghorst en De Jong zegt Gullit absoluut niet te begrijpen. “Je kan De Jong niet vergelijken met Weghorst, kom op. Als je het bij Barcelona zo goed hebt gedaan en nu bij PSV weer… De Jong kan echt wel iets meer, sorry hoor. Het is de allerbeste spits die we hebben. Ik zou toch weer met hem gaan praten. Als dat EK komt, ben je dan beschikbaar? Want ik heb je nodig.”

Gullit denkt dat De Jong de kapstok is die Oranje momenteel nodig heeft. “Kijk nou eens naar Frankrijk. Olivier Giroud heeft alle wedstrijden gespeeld en geen goal gemaakt. Maar hij werd wel wereldkampioen. Gewoon omdat het belangrijk was dat hij daar stond. Als je op de counter gaat spelen, heb je niet veel aan Luuk, maar in alle andere gevallen heb je juist alles aan hem. We hebben onze spits gewoon al in huis.”

Moet Koeman Luuk de Jong weer oproepen voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, niet meer aan beginnen
552+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie