Douglas: “Gouden lichting Ajax is eigenlijk volledig geflopt”

Soccernews

Darl Douglas heeft licht teleurgesteld gereageerd op het bericht dat Andy van der Meyde is gestopt met voetballen. De aanvaller van Heracles Almelo speelde samen met de gestopte buitenspeler in de jeugdopleiding van Ajax en beseft dat Van der Meyde geen trek meer heeft in een club op laag niveau. “Hij houdt de eer aan zichzelf”, zegt de rechtsbuiten in de papieren editie van [i]Voetbal International[/i].

“Het is dertien jaar geleden, het einde nadert voor die lichting”, aldus Douglas. “Ik ken Andy, hij heeft zo’n sterke eigen wil dat hij niet veel van anderen aanneemt. Hij heeft Oranje gehaald en bij topclubs gezeten, hij gaat echt niet zomaar ergens meer spelen.”

“Toen ik hoorde dat Andy officieel is gestopt, dacht ik: De tijd vliegt man”, aldus de Surinamer, die in de jeugdopleiding van Ajax deel uitmaakte van een veelbelovende lichting, met spelers als Brutil Hosé, Kevin Bobson, Michael Lamey, Sander Keller, Mitchell Piqué, Pascal Heije, Michael van der Kruis en doelman Jeroen Verhoeven.

“Het is eigenlijk best triest dat niet meer jongens de top hebben gehaald. Het is ook wel te verklaren. De grootste talenten kwamen uit Noord en uit de Bijlmer. Uit achterstandswijken dus, we waren letterlijk jongens van de straat. We waren net achttien en kregen een contract van ongeveer honderdduizend gulden, dat jaarlijks opliep. We wisten nergens van, hadden nooit geld en ineens konden we alles doen”, vertelt Douglas.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie