Dost miste respect: “Had het gevoel dat er lacherig over me werd gedaan”

Foto: Dost miste respect: “Had het gevoel dat er lacherig over me werd gedaan”

Recent bedankte eerst Luuk de Jong en kort daarna Vincent Janssen voor het Nederlands elftal. Onder anderen Rafael van der Vaart bekritiseerde het besluit van de spitsen en stelde te vinden dat ‘je niet mag bedanken voor Oranje’. Bas Dost bedankte al eerder voor het Nederlands elftal en geeft nu tekst en uitleg in het Algemeen Dagblad.

Bas Dost was niet gelukkig bij het Nederlands elftal

Achttien wedstrijden droeg Bas Dost het shirt van Oranje, waarin hij één keer scoorde. Zelf geeft de spits aan geen spijt te hebben van zijn keuze: “Nee, nooit. Kijk, ik snap heel goed dat Rafael van der Vaart zegt dat je als voetballer nooit moet bedanken voor Oranje. Zo dacht ik zelf ook altijd. Toen ik het mijn broer vertelde, vond hij het ook onbegrijpelijk. Alleen: er kan een moment ontstaan dat je je niet meer gelukkig voelt. Dat had ik bij het Nederlands elftal.” 

De huidige spits van FC Utrecht voelde zich ‘nooit serieus genomen door Nederland’: “Ik miste een stuk respect, had het gevoel dat er lacherig over me werd gedaan”, vervolgt Dost, niet doelend op zijn voormalige-ploeggenoten. “Hoewel ik in die tijd topscorer van Sporting was, kreeg ik steeds het idee dat die prestatie door bondscoaches niet op waarde werd geschat. Zo van: ach ja, het is maar Sporting. Dat vrat aan me. Ik merkte dat er niet echt een plan met me was.”

Telefoongesprek met Koeman

Ronald Koeman, de huidige bondscoach van dat moment, bevestigde dat gevoel van Bas Dost: “Als ik tijdens dat telefoongesprek alsnog het gevoel had gekregen dat Koeman me per se had willen houden, was ik misschien nog gaan twijfelen. Maar dat was niet het geval.”

Heb jij weleens lacherig gedaan over Dost?

  • Ik wel
  • Ik niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie