Door Guardiola geprezen Aké: “Echt niet normaal”

Foto: Door Guardiola geprezen Aké: “Echt niet normaal”

Manchester City-manager Pep Guardiola is bijzonder enthousiast over de kwaliteiten van Nathan Aké. De Spanjaard heeft in aanloop naar de Champions League-finale tegen Internazionale lof toegezwaaid naar de verdediger.

Nederlander geniet van City

De Telegraaf citeert Guardiola als volgt: “Het allerbeste wat ons dit seizoen is overkomen is dat we een verdediger hadden die de beste en de snelste aanvallers kon beteugelen. Zo’n speler hadden we in het verleden niet. Tegen Saka, Vinicius en Salah heb je een echte verdediger als Nathan nodig.” Dit seizoen kan City zomaar eens de treble winnen. “De rol van Nathan is cruciaal geweest.”

Aké laat aan de krant weten dat hij dolgelukkig is om bij Manchester City te spelen. “Je wil niet weten hoe fantastisch het is om met deze jongens, in mijn ogen de beste spelers die er zijn, te werken én om elke dag met de beste trainer ter wereld op het veld te staan. Deze groep is echt niet normaal goed. Ik kan alleen maar hopen dat we dit nog een tijd kunnen doorzetten en dat we nóg meer prijzen winnen”, aldus de Oranje-international.

Wil Inter de Champions League-titel afpakken van City, dan zal Erling Braut Haaland in bedwang gehouden moeten worden. Aké is vol lof over zijn Noorse teamgenoot: “Erling heeft alles wat je als spits maar kunt bedenken of wensen. Hij is sterk gebouwd, heeft power, is ook technisch nog eens goed en ach, moeten we het er over hebben hoe hij doelpunten maakt? Hij kan scoren… Het is ongekend.”

Scoort Aké tegen Inter?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat City de CL winnen?

  • Ja
  • Nee
1255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie