Doelpunt Guus Til genoeg voor zege PSV, mét zorgen

Foto: Doelpunt Guus Til genoeg voor zege PSV, mét zorgen

Onder toeziend oog van aanwinst Fábio Silva (die zo goed als zeker gehuurd wordt van Wolverhampton Wanderers) won PSV op zaterdagavond met het kleinst mogelijke verschil van Vitesse. Guus Til maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, en de Eindhovenaren zagen hun nummer 9 Luuk de Jong geblesseerd uitvallen…

In de eerste helft van het duel in de lichtstad van Nederland kreeg de thuisploeg een penalty. Scheidsrechter Pol van Boekel liet het moment tussen Mitchell Dijks en Anwar El Ghazi gaan, maar werd ingeseind door de VAR van dienst. De bal ging dus toch op de stip, wat De Jong de mogelijkheid bood om de score te openen. Die kans was echter niet aan de spits van PSV besteed, want na een huppeltje schoot hij de bal veel te zwak in, waardoor doelman Kjell Scherpen redding kon brengen.

Het was überhaupt niet de avond van de kopsterke spits, want die viel even later uit na een ongelukkige botsing met Melle Meulensteen. Er zat niets anders op voor oefenmeester Ruud van Nistelrooy dan te wisselen: hij bracht Johan Bakayoko in het veld voor de onfortuinlijke De Jong.

1-0 Guus Til

Al vroeg in de tweede helft werd er dan toch gescoord in het Philips Stadion. Til haalde uit en zijn inzetbaar leek houdbaar voor Scherpen, die echter grabbelde, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam te staan. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Vitesse een aantal kansen op de gelijkmaker, maar achtereenvolgens Matús Bero, Miliano Jonathans en Bartosz Bialek hadden het vizier niet op scherp staan. De 1-1 viel dus niet, maar toch was het eventjes billenknijpen in Eindhoven. Overigens kreeg Scherpen nog een rode kaart na een charge buiten zijn zestienmetergebied.

Het werd eens te meer duidelijk dat PSV toe is aan wat aanvallende versterkingen. De bovengenoemde Fábio Silva wordt binnenkort ingelijfd, maar daar kan het niet bij blijven als de topclub enige kans wil maken op het Eredivisie-kampioenschap.

Scoreverloop: 1-0 (48′) G. Til

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie