‘Dit zijn de transferplannen van Feyenoord’

Foto: ‘Dit zijn de transferplannen van Feyenoord’

Er heerst vooralsnog een relatieve rust bij Feyenoord. Orkun Kökcü is verkocht aan Benfica en een aantal spelers is reeds aangetrokken, maar vuurwerk ontbreekt nog. Marcel van der Kraan heeft daar wel een verklaring voor.

Landskampioen wacht op biedingen

In een video-item van De Telegraaf haalt Van der Kraan het vertrek van Kökcü aan. “Ik denk dat Benfica een koopje heeft. Hij is de duurste aankoop ooit voor Benfica, maar hij heeft een fantastisch seizoen gehad. Arne Slot moet nog maar zien hoe hij dat gaat opvangen”, aldus de Feyenoord-watcher. “We denken allemaal maar dat hij weer een elftal klaar zet, maar een nieuwe Kökcü is niet makkelijk te vinden.”

Vooralsnog is het behoorlijk rustig bij Feyenoord op de transfermarkt. Van der Kraan: “Dat komt ook doordat er nog niet zoveel vertrekt. Kökcü is vervangen door Zerrouki, maar ik denk dat er nog een middenvelder bij komt. Een goeie. Er zal een spits bij moeten komen. Het feit dat er nog niet veel spelers vertrokken zijn, is denk ik de reden dat Feyenoord nog niet heel actief is op de markt.”

Uitgaande transfers?

Mogelijk gaat dit veranderen. De Telegraaf-journalist weet: “Er is al maandenlang wat sluimerende belangstelling voor Pedersen en ik sluit niet uit dat hij nog weggaat. Daar krijg je misschien vijftien miljoen voor, maar dat zijn ook geen echt grote bedragen. Danilo misschien. Het feit dat Feyenoord op Pepi heeft geboden geeft aan dat ze een nieuwe spits zoeken. Dat kan alleen maar betekenen dat er belangstelling voor Danilo is.”

Van der Kraan weerspreekt dat Santiago Giménez mogelijk vertrekt. “Giménez heeft al aangekondigd: ik blijf bij Feyenoord.” Mocht de Rotterdamse club de markt op gaan, dan gaat het niet om Ajax-achtige transfersommen. “Die bedragen gaat Feyenoord niet uitgeven. Dat geld heeft Feyenoord ook niet, maar ze gaan volgens mij maximaal tien miljoen euro uitgeven per speler.”

Feyenoord opnieuw kampioen in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Feyenoord structureel om de titel meedoen?

  • Ja
  • Nee
6156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie