Dit is dé reden voor heropening zaak Promes

Foto: Dit is dé reden voor heropening zaak Promes

De rechtbank zou vandaag (vrijdag, red.) uitspraak doen in de strafzaak tegen Quincy Promes. Dat ging echter niet door omdat de rechtbank recentelijk aankondigde dat het onderzoek naar de aanvaller van Spartak Moskou wordt heropend. Vrijdag heeft de rechtbank meer duiding gegeven waarom het tot dat besluit is gekomen.

Onterecht afgetapte telefoongesprekken Promes

De Telegraaf duidt waarom de uitspraak is uitgesteld. “Het Openbaar Ministerie heeft mogelijk onterecht afgetapte telefoongesprekken opgevoerd als bewijs in de strafzaak tegen Quincy Promes, omdat de telefoon van de profvoetballer werd afgetapt in een ander onderzoek over drugshandel. De rechtbank in Amsterdam wil zelf de rechtmatigheid van deze afgeluisterde gesprekken kunnen toetsen. De rechtbank heeft daarom het onderzoek in de strafzaak tegen Promes heropend.”

De 31-jarige oud-aanvaller van Ajax hoorde in eerder stadium het OM een celstraf van twee jaar eisen. De buitenspeler wordt verdacht van het steken in de knie van zijn neef tijdens een feest in Abcoude. Het OM verdenkt Promes van zware mishandeling. De rechtbank zou in eerste instantie vrijdag uitspraak doen, maar kondigde in aanloop naar de uitspraak aan dat de zaak heropend zou worden.

Aanhouding Promes

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende zitting plaats zal vinden schrijft de ochtendkrant. Promes blijft in Rusland vanwege contractuele verplichtingen bij Moskou, maar vreest ook bij terugkomst in Nederland aangehouden te worden, omdat de aanvaller door het OM gehoord wil worden in een andere zaak over drugshandel.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Moet Promes een celstraf krijgen?

  • Ja, dat zou terecht zijn
  • Nee, een schadevergoeding is voldoende
  • Nee, hij moet worden vrijgesproken
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie