Deze kaart is de GOAT van FUT in FIFA 23!

Foto: Deze kaart is de GOAT van FUT in FIFA 23!

Pak het woordenboek erbij en zoek eens op: ‘In de sterren geschreven’. Wat vind je? Juist ja! De foto van Lionel Messi waarop hij de wereldbeker een smakkerd geeft! Noem het het lot, noem het doorgestoken kaart, geef het vooral de naam die jij het wilt geven… maar het was gewoonweg voorbestemd, toch?

Of je nou uitgelaten bent of rouwt, het is jammer dat het wereldkampioenschap erop zit. Het was een gedenkwaardig toernooi met verhaallijnen in allerlei soorten en maten, rechtstreeks uit een speelfilm, samengevoegd tot één maand onder de woestijnzon van Qatar!

Het was natuurlijk de bedoeling dat de Team of the Tournament-promo in FIFA 23 de allerbeste prestaties op het WK zou uitlichten, maar daarbij konden ook voldoende vraagtekens gezet worden. Er werd lang gedebatteerd over de verschillende posities, maar dat Lionel Messi onderdeel uit zou maken van het team was natuurlijk een zekerheidje.

De positieverandering naar ST is waarschijnlijk nog opvallender dan de boost van verschillende statistieken, en daarom stond Messi in het voorbije weekend in mijn team. Ik stelde hem op als spits; de ‘Prins van Parijs (en Buenos Aires)’ was een van de belangrijkste tandwielen in de motor van mijn 4-2-2-2-formatie. Bijkomend voordeel: deze kaart is bijzonder makkelijk te linken en zorgde dus voor een ware verscheidenheid aan opties!

Gezien zijn positie in het elftal gaf ik deze kaart ‘Jager’ als teamgeeststijl, iets wat ook populair is in de community. Alles met betrekking tot deze versie van Messi leek bij mijn speelstijl te passen en het team dat ik om hem heen bouwde móést haast wel voor een hoop opwinding zorgen.

Alles stond klaar en waar ik op hoopte was dat Messi een nieuwe Gouden Bal zou winnen, terwijl hij mijn troepen door het Weekend League-slagveld zou loodsen, met de volgende spelers om zich heen:

Rapport

Rating: 10/10

Snelheid: 10/10

Dribbelen: 10/10

Schieten: 10/10

Passen: 10/10

Fysiek: 7/10

Verdedigen: N.v.t.

Voor sommigen heeft het WK het eeuwige vraagstuk opgelost, was het de ‘icing on the cake’, de kers op de taart: Messi is de GOAT! De kleine Argentijn staat nu in ieder geval in de analen gebeiteld, voor altijd en eeuwig is hij ontastbaar geworden. Voor sommigen was dit niet eens een discussie meer, maar was de WK-winst van Messi slechts een ‘extraatje’. Hoe dan ook: er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn en dat is precies wat voetbal het mooiste spelletje ter wereld maakt, wat jouw opvattingen ook zijn. En… één ding dat zeker is: in FUT is deze kaart óók de GOAT.

Oké, ik heb R9 nog niet gebruikt, de beste versies van Cruijff ook niet, Eusebio en al die andere onbetaalbare spelers. En ik weet zeker dat zij ongelooflijk zijn. Maar van alle kaarten die ik wél heb gebruikt is dit de allerbeste. Én, misschien nog wel belangrijker: ik kon hem zowaar betalen.

Algemene statistieken – Schieten

Schieten: 10/10

Zwak been: ★★★★

Traits: SCHOT BUITENK. VOET, GEPLAATST SCHOT

Kijken we naar deze kaart, dan is er veel om van te houden. En de 25 goals en 9 assists die hij achter zijn naam zette in 15 wedstrijden is nog maar het topje van de ijsberg. Een onvoorstelbaar gemiddelde, dat er nog veel beter uit zou kunnen zien, ware het niet dat ik me liet verleiden tot meerdere rage quits

Zijn  4-STERREN ZWAK BEEN is het ideale startpunt, omdat dat élke kaart kan maken of breken. Wat deze kaart betreft was dat in ieder geval niet te onderscheiden van een 5-STERREN ZWAK BEEN, omdat Messi met zijn rechterbeen even accuraat en met net zoveel ‘gif’ schoot als met zijn linker.

Het chocoladebeen was eigenlijk het enige ‘nadeeltje’ van deze kaart, zeker als je naar de statistieken kijkt na het toepassen van de teamgeeststijl Jager. 99 POSITIONEREN is al even perfect in het spel als op je scherm en Messi weet constant de ruimtes op het veld te vinden.

99 AFMAKEN, 94 SCHOTKRACHT, 95 AFSTANDSSCHOTEN & 99 VOLLEYS zorgen ervoor dat hij vanuit alle rangen of standen kan scoren, en dit wordt ook nog eens geboost door de GEPLAATST SCHOT- & SCHOT BUITENK. VOET-traits.

Prijs/kwaliteit

Voor 2,8 miljoen muntjes moet een FUT-kaart-perfect zijn. Maar dat is Messi!

Goed vs. slecht

+ De AcceleRATE EXPLOSIEF blijft een prominente eigenschap van kwaliteitsaanvallers… Combineer dit met Messi’s unieke, 1 meter 69 lange lichaam in FIFA 23 en wat je krijgt is dat álles snel aanvoelt met deze kaart.  De SPRINTSNELHEID van 89 was aanvankelijk misschien een beetje zorgwekkend, maar ook op dit vlak presteerde hij uitstekend… terwijl de ACCELERATIE van 99 alles was wat je zou willen én meer.

+ De 94 WENDBAARHEID, 98 BALANS en 98 DRIBBELEN die met deze kaart gepaard gaan, kwamen alleen maar ten goede aan het lichaamstype en de eigenschappen die gepaard gaan met EXPLOSIEF.  De 4-STERREN SKILLS zijn er voor diegenen die chaos toejuichen, en over het geheel genomen voelt de kaart ongelooflijk responsief aan.  De linkerstick dribbelt zo soepel als ooit en was ongelooflijk effectief tijdens de review.

Perfectie is een moeilijke standaard… en hoewel Messi voldeed aan de eisen van een 10/10-beoordeling… was er een kleine kink in de kabel…

– De lengte van deze kaart is een enorm pluspunt op het gebied van tempo en dribbelen, maar was een vloek wat betreft fysieke gevechten.  Het goede nieuws is dat de meerderheid van de verdedigers Messi tijdens de beoordeling met geen vinger konden aanraken. Het slechte nieuws was: als ze dat wél doen, dan kan 74 KRACHT die confrontaties niet aan.

Slotwoord

Dit is geen gemakkelijk betaalbare kaart.  Maar een regelrechte game-changer op het veld. En met meer dan een doelpunt per wedstrijd leverde Messi een constante bijdrage.

Bovenal wil ik erop wijzen dat Messi niet alleen mijn totale ploeg, maar ook elke individuele speler beter maakte.  Gakpo was niet mijn favoriete kaart van het jaar… maar ik was geschokt door zijn doelpuntentotaal op het einde.  Maar dat is niet zo vreemd als je kijkt naar de 9 assists die Messi gaf, bovenop zijn buitenmenselijke doelpuntentotaal.

Ik heb in het verleden al eens gezegd dat doelpunten en assists misleidend kunnen zijn en niet altijd een volledig beeld geven.  Maar toch, de bijdrage van 2,3 doelpunten doorstaat de bijdrage-test… De statistieken doorstaan de rapportering met glans… Terwijl het briljante spel en de kanonachtige doelpunten zeker de gevoelstest met glans doorstaan.  Hier móét je voor sparen.  Moet. Messi Kopen!

Meer weten over de allerbeste FUT-kaarten? Check FUTBIN!

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:40
3+
Stewart blij met PSV: “Ik ben en blijf Brabander”
13:25
57+
Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’
13:10
51+
‘Duidelijkheid over nabije toekomst Heitinga’
12:47
211+
‘Ajax moet ‘PSV-man’ bellen voor opvolging Schreuder’
12:27
218+
‘Feyenoord heeft nieuwe middenvelder bijna beet’
12:15
286+
‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’
12:00
138+
De kaartenhuiskoning van Ajax blijft zitten
11:45
145+
Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’
11:30
147+
Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Miste niet te missen kansen’
11:15
276+
Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder
10:52
122+
Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’
10:40
136+
‘PSV vangt ook bot bij Manchester United’
10:21
1562+
‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’
09:59
103+
Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg
09:50
194+
Slot prijst ‘fijngevoelige’ Feyenoord-aanwinst
09:30
859+
‘Van der Sar zette streep door komst beoogd technisch directeur Ajax’
09:14
95+
Matchwinner Aké viert unicum: “Was de eerste keer ooit”
08:40
730+
Onbegrip voor ‘Ajax-blunder’: “Hij is verantwoordelijk!”
08:25
526+
Gullit oppert Ajax-rol voor ‘werkloze’ Kluivert
08:10
201+
Vraagtekens bij Ajax-aanstelling Heitinga: “Aardige jongens worden opgevreten in de top”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie