Derksen kraakt gemeentebesluit: “Daar ben ik bang voor”

Foto: Derksen kraakt gemeentebesluit: “Daar ben ik bang voor”

Feyenoord heeft zondag tegen Go Ahead Eagles de mogelijkheid om het landskampioenschap naar zich toe te trekken. Wanneer dit gebeurt dan heeft de club een dag later in Rotterdam een huldiging met de supporters. Johan Derksen is benieuwd hoe het daar gaat verlopen.

Onbegrip bij Derksen

De gemeente Rotterdam kiest maandag voor een algeheel alcoholverbod, waarmee het problemen op straat zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De analist vertelt bij Vandaag Inside dat hij dit een verstandig besluit vindt. Op andere gebieden denkt Derksen dat de gemeente minder handig bezig is.

“Ik ben veel banger voor het feit dat ze homofobe en antisemitische spreekkoren willen aanpakken”, zo stelt Derksen, die vindt dat het onmogelijk is om dit uiteindelijk te handhaven. “Dat kun je nog wel doen in de metro, maar niet in een horde van 100.000 mensen. Haal jij ze er maar tussenuit.”

“Ik denk ook dat de politie dan de hele goegemeente tegen zich krijgt. Dat is wel heel flink van die commissaris van Rotterdam (Fred Westerbeke, red.). Die gaat nu het voorbeeld van zijn Amsterdamse collega (Frank Paauw, red.) volgen, maar het podium leent zich er niet zo voor”, aldus Derksen, die verwacht dat Feyenoord een zege pakt.

Huldiging van Feyenoord

De huldiging van Feyenoord is zoals gebruikelijk maandag om 12:00 uur op het stadhuisplein aan de Coolsingel. De laatste keer dat de Rotterdammers het bordes op mochten om een kampioenschap te vieren, was in het seizoen 2016/2017. Destijds was Giovanni van Bronckhorst de hoofdtrainer van de club.

Feyenoord
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 16:40.

Heeft Derksen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie