Derksen haalt uit: ‘Een hansworst die helemaal niet uit de voetballerij komt’

Foto: Derksen haalt uit: ‘Een hansworst die helemaal niet uit de voetballerij komt’

Henk Fraser stapte eerder deze week op bij FC Utrecht. De oefenmeester vertrok bij de Domstedelingen na een incident met Amin Younes op de training. Hélène Hendriks en Johan Derksen laken echter de handelswijze van Utrecht en vinden dat Fraser bij monde van algemeen directeur Thijs van Es een behoorlijke trap na heeft gekregen.

Van Es, geciteerd door het Algemeen Dagblad, vond dat Utrecht niet meer door kon met Fraser. “De grens opzoeken mag, maar eroverheen gaan niet. Als een supporter zich misdraagt, krijgt hij een stadionverbod. Als iemand op kantoor gewelddadig gedrag vertoont, wordt hij ontslagen. Een trainer die duidelijk grensoverschrijdend gedrag vertoont is niet te handhaven. Als Henk zelf niet de beslissing had genomen om op te stappen, dan hadden wij dit voor hem gedaan.”

Fraser krijgt trap na

Bij het programma De Oranjewinter laat Hendriks weten het niet te snappen dat Van Es de media heeft opgezocht en daarin uitlegde dat Utrecht sowieso niet door wilde gaan met Fraser. “Ik vind dit wel een beetje een trap na. Hij heeft de eer aan zichzelf gehouden door op te stappen. Waarom ga je dan nog even zeggen: als hij het niet had gedaan, hadden wij het gedaanWhy? Waarom? Niet nodig.”

Ook Derksen vindt het schandalig hoe Utrecht met de situatie is omgegaan en denkt wel te weten waarom Van Es zo heeft gehandeld. “Even laten weten wie de baas is. Utrecht heeft zich ontzettend asociaal en onverstandig opgesteld in deze hele affaire.” Van Es krijgt er dan ook flink van langs van Derksen. “Dat is zo’n lichtgewicht. Als je daar naar luistert, hoor je niet in de Raad van Commissarissen te zitten. Die moet je gewoon wegvegen. Die hansworst komt helemaal niet uit de voetballerij.”

Heeft Utrecht niet netjes gehandeld?

  • Ja, ze hebben Fraser voor schut gezet
  • Nee, ze hebben het goed aangepakt
834+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie