“De volgende kluns staat al klaar voor Vitesse”

Foto: “De volgende kluns staat al klaar voor Vitesse”

Het stadiondossier hangt al lange tijd als een zwaard van damocles boven het hoofd van VItesse. Deze week werd bekend dat de KNVB zelfs dreigt met het intrekken van de proflicentie. Supporter Marcel van Roosmalen kan het allemaal niet meer aanzien.

‘Cole Parry heeft niets met Arnhem en Vitesse’

Van Roosmalen is niet per se bang voor een einde aan de club, maar wel voor het beleid dat gevoerd wordt in Arnhem. “Ik vind dat de KNVB rigide te werk gaat door te zeggen dat ze misschien de proflicentie intrekken. Ik moet het allemaal nog maar zien. Ik wil de gemoederen hier wel tot bedaren brengen. Het is heel kinderachtig als de KNVB dat gelijk zou doen. Het is nu wel zo dat Vitesse al zo lang wordt geregeerd door absolute klunzen en de volgende kluns staat al klaar. De Amerikaan Coley Parry”, vertelt Van Roosmalen op de website van ESPN.

In Parry heeft hij weinig vertrouwen. “Het is een man die niets met Arnhem heeft, niets met Vitesse. Die doet het alleen als hij iets ziet om geld uit te trekken. Om spelers op te leiden waar we helemaal niks aan hebben. Het zou fijn zijn als een paar normale mensen binnen of rondom Vitesse zouden opstaan en we een keer een normaal bestuur krijgen. Het liefst op eigen benen en dan moeten we nog maar een paar jaar zien te overleven in dat GelreDome, en dan ergens een nieuw stadionnetje bouwen. Dat je gewoon weer een voetbalclub wordt in plaats van een speelbal van onbenullen.”

‘KNVB, hou op man, geef de club de tijd’

Van Roosmalen doet een suggestie voor een geschiktere kandidaat: “Als ze een voorzitter zoeken kunnen ze bellen. Ik doe het zonder meer beter dan alles wat hiervoor heeft gezeten de afgelopen vier jaar. Ze zijn gewoon onkundig. Ik hoef natuurlijk niet echt voorzitter te worden, dat was een grapje, maar bij wijze van spreken ben ik nog geschikter dan wat er gezeten heeft.”

Het intrekken van de proflicentie vindt Van Roosmalen een loos dreigement. “De KNVB vind ik echt, hou op man. Geef de club gewoon drie maanden de tijd. Je gaat een club met zo’n grote historie niet afrekenen op een datum van voor 11 april. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk tot een akkoord komen met het GelreDome en dat er dan een normaal bestuur wordt geïnstalleerd. De club blijft echt wel bestaan. Ik kan me niet voorstellen dat de KNVB hierom de stekker uit Vitesse trekt.”

Denk jij dat de KNVB echt de proflicentie in kan gaan trekken?

  • Ja, dat sluit ik niet uit..
  • Nee, gebeurt niet
489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie