Ventilatiemonteur matchwinner tegen Ajax: “Dit maak je nooit meer mee”

Foto: Ventilatiemonteur matchwinner tegen Ajax: “Dit maak je nooit meer mee”

Mats Grotenbreg wist niet wat hem overkwam toen hij de winnende goal scoorde tegen Ajax. De verdediger viel in om de voorsprong van Hercules vast te houden, maar werd in blessuretijd zelf de matchwinner. Zijn doelpunt gaf de doorslag in een ongekende bekerstunt. “Morgen word ik wakker en ga ik weer naar mijn werk”, vertelt de amateurvoetballer aan SoccerNews.nl.

Interview met Mats Grotenbreg na Hercules – Ajax

In de Mixed Zone na afloop beseft de 25-jarige amateurvoetballer nog steeds niet helemaal wat hij mee heeft gemaakt. “Het bizar. Dit had ik vanmorgen niet verwacht toen ik in mijn busje stapte om naar het werk te gaan. Dit is een fantastisch einde zo.” Zijn dag begon nog zo normaal. “Ik heb vandaag gewerkt in de omgeving Lopik. Langs achttien adresjes geweest om onderhoud te plegen aan mechanische ventilatie.” Heel wat anders dan profvoetballer zijn bij Ajax.

Hij maakte het beslissende doelpunt, maar man van de wedstrijd voelt Grotenbreg zich niet. “Dat is Tim Pieters. Die is het allemaal gestart”, zegt hij over zijn teamgenoot die twee keer scoorde. “We gaven het daarna zelf een beetje weg, maar dat is niet zo heel gek tegen Ajax. Ik kwam erin bij 2-1, niet het ideale moment. Ajax had nieuwe energie en klapte erop. Na de 2-2 baalden we, maar gelukkig kwam er geen verlenging. Bizar, maar zo kan het lopen. De bal is rond, he.”

Veel van de amateurs van Hercules hadden nog nooit tegen Ajax gespeeld. Grotenbreg wel, in de jeugd bij Vitesse. Hij won zelfs regelmatig van de Amsterdamse jeugdploegen. “We hadden een aardige reeks tegen de junioren van Ajax, dus ik ben het eigenlijk wel gewend. Ik ga straks lekker naar huis. Op tijd naar bed. Morgen word ik wakker en dan ga ik weer naar het werk. Dit is normaal voor mij”, grapt Grotenbreg, die al met een biertje in zijn handen staat. “Nee joh, dit is fantastisch. Dit maak je nooit meer mee.”

(Foto boven: Alex Festen)

De ultieme bekerstunt?

  • Ja, dit is ongelooflijk!
  • Nee, er zijn grotere stunts geweest.
327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie