Ajax-beul op zijn hoede: “Ik kom voorlopig niet in Amsterdam”

Foto: Ajax-beul op zijn hoede: “Ik kom voorlopig niet in Amsterdam”

Tim Pieters speelde tegen Ajax de wedstrijd van zijn leven en zette Hercules hoogstpersoonlijk op 2-0 voorsprong. Zijn ploeggenoten gaven het na zijn wissel nog bijna weg, maar de amateurs wonnen in de slotminuten toch (3-2). Pieters denkt dat hij na zijn twee doelpunten beter even niet in Amsterdam kan komen. “Dat ga ik vermijden.”

Interview met Tim Pieters na Hercules – Ajax

“Dit is lang niet gek”, reageert Pieters uiterst nuchter tegenover SoccerNews.nl. Maar de doelpuntenmaker geniet meer dan hij in eerste instantie laat blijken. “Ik denk dat dit tot nu toe de mooiste avond van mijn leven is, ja. Het is onbeschrijfelijk. Ik heb er nog geen woorden voor gevonden.”

Ook Pieters kent de klassieke beelden van zijn voorgangers: onverwachte bekerhelden die de dag erna gewoon moeten werken. Nu is de rechtenstudent zelf de hoofdpersoon. “Ik herinner me die gozer van VVSB, Maikey Parami heet hij. Die moest de dag erna gewoon werken bij de HEMA. Maar ik ga morgen lekker niks doen. Ik studeer nog en ik had een deadline, maar die heb ik vanmiddag afgemaakt. Ik kan lekker op de bank gaan liggen morgen. Vanavond wordt een lange avond.”

Jongensdroom bijna in duigen

De amateurvoetballer zag zijn jongensdroom bijna in duigen vallen. Hij verliet het veld met kramp en zag zijn ploeggenoten twee tegengoals incasseren. “Ik werd helemaal gek op de bank. Ik kon het niet geloven. Ik maakte twee doelpunten, maar we gaven het nog bijna weg”, aldus Pieters, die ‘helemaal doordraaide’ langs de kant. “Ik dacht dat we eraan gingen. Ajax had in de verlenging zo drie keer kunnen scoren, omdat ze veel fitter zijn. Maar gelukkig schoot Mats Grotenbreg hem nog op tijd binnen. Die had volgens mij nog nooit gescoord. Fantastisch.”

Na een verleden in de jeugd bij FC Utrecht gaf de 22-jarige Pieters een profcarrière op, maar misschien bellen de scouts wel na vanavond. “Dat zou leuk zijn. Er kan altijd gepraat worden. Maar ik reken er op mijn leeftijd niet meer op.” Overstappen naar Ajax lijkt hem voorlopig geen goed idee. “Ik denk niet dat ik heel welkom ben in Amsterdam op dit moment. Dat ga ik vermijden. Ik blijf mijn kleren lekker in Utrecht kopen.”

Een jongensdroom?

  • Ja, niet normaal!
  • Nee, er zijn mooiere dingen.
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie