De (onnodige) vrees van PSV

Foto: De (onnodige) vrees van PSV

Vrij verrassend wist PSV Jerdy Schouten over te halen het Italiaanse Bologna te verruilen voor Eindhoven. Van de Serie A naar de Eredivisie. Een tiental maanden later heeft de immer rustig acterende middenvelder een verplettende indruk gemaakt. Gaat hij alweer verkassen?

Inside: Kans dat Jerdy Schouten na één seizoen alweer vertrekt uit Eindhoven is heel klein

Heel even is hij niet iedere dag op trainingscomplex De Herdgang in de spreekwoordelijke PSV-bossen te zien. Jerdy Schouten is namelijk op pad met het Nederlands elftal in Zeist. Ronald Koeman kon er bijna niet onderuit om de voormalig speler van onder meer Telstar en Excelsior te selecteren.

Aangezien hij al seizoenen achter elkaar heel goed presteerde in een topcompetitie als de Serie A en sinds zijn overstap naar Brabant een echte verrijking blijkt voor de ploeg van trainer Peter Bosz én de hele Eredivisie. Schouten heeft de gave om voortdurend te kunnen scannen in het veld en altijd rustig te blijven aan de bal.

Verlengstuk

Daarnaast kan hij ook nog op een zeer kundige manier het spel verdelen. De twintiger is een soort van verlengstuk van de technische staf geworden in redelijk korte tijd en tevens vrijwel onmisbaar. Hij kan op het middenveld heel goed uit de voeten maar ook als – inschuivende – centrale verdediger.

Anders gezegd: van daaruit de opzet gaan verzorgen voor de zoveelste aanval van de machine die de Eindhovenaren onder Bosz geworden is. Het kon bijkans niet uitblijven dat hij door zijn sterke spel in het vizier zou komen te liggen van Europese topclubs.

Bundesliga

Volgens Duitse media zou hij in de belangstelling staan van bijvoorbeeld Borussia Dortmund, de club waardoor de aanstaand kampioen van Nederland onlangs in een tweeluik werd uitgeschakeld in de Champions League. Hij ligt nog tot de zomer van 2028 vast in Eindhoven, waardoor PSV een forse transfersom zou kunnen vragen.

De huidig international werd vorige zomer voor twaalf miljoen euro overgenomen van Bologna. Dit seizoen kwam de controleur in dik dertig officiële wedstrijden in actie. Daarin was hij tweemaal trefzeker. Moeten de top en de fans van PSV vrezen dat Jerdy Schouten aan het einde van dit seizoen alweer gaat vertrekken?

PSV-ijskast

Intern zal altijd een vinger aan de pols gehouden worden, maar volgens de hoofdpersoon in kwestie kan die vrees – in ieder geval vooralsnog – stevig in de ijskast gezet worden. “Ik heb net voor vijf jaar getekend in Eindhoven, dat is niet niks. Dat soort dingen nu, dat is vooral iets voor journalisten. Het is allemaal niet aan de orde”, legde hij zelf in een interview uit.

Ondanks dat de spelverdeler een hele kleine slag om de arm houdt, denkt hij voorlopig helemaal nog niet aan een snel afscheid vanuit Brabant. “Wel mooi dat er positief over me wordt geschreven en dat er mooie clubs achter me aan zouden zitten. Ik ben er echt totaal niet mee bezig en mocht er ooit een moment komen dat ik over iets na moet denken, dan zien we dat wel.”

Waarmee Schouten zijn bazen in Eindhoven, zeker gezien het feit dat hij geen speler die is zomaar even zijn woord breekt, een geruststellend gevoel zal hebben gegeven. De vrees voor zijn vertrek is eerder onnodig en voor wat dat betreft kan iedereen op korte termijn zorgeloos op de platte kar gaan staan om het zo gewilde landskampioenschap te gaan vieren.

Het blijft echter de voetbalwereld. Waarin van alles wat gebeurt wat onmogelijk lijkt. Grote kans echter dat Jerdy Schouten, een mens met hersens, zich daar niks van aan gaat trekken, zo zoemt het rond in het rood-witte Brabantse land.

Schouten moet gewoon bij PSV blijven

  • Eens
  • Oneens
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie