De Graafschap wint, Koeman junior blundert

Foto: De Graafschap wint, Koeman junior blundert

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd voor de WK-break in eigen voordeel beslist. De Achterhoekers boekten vrijdagavond een 0-2 overwinning op het veld van Helmond Sport.

In Helmond waren de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen hoog, maar vooralsnog is daar weinig van te merken. Tom Beugelsdijk en consorten hadden ook weinig in te brengen tegen De Graafschap. Camiel Neghli zorgde voor een vroege voorsprong na twijfel bij de uitgekomen Mike Havekotte en kort daarna werd diezelfde goalie wederom op pijnlijke wijze geklopt door Mees Kaandorp.

De Graafschap kreeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief in eigen voordeel te beslissen. Danzell Gravenberch en Siem de Jong zorgden voor gevaarlijke momenten, maar de 0-3 bleef uit. Helmond Sport slaagde er later nog wel in om het doelman Hidde Jurjus nog even lastig te maken, ware het niet dat de bezoekers de zege relatief eenvoudig over de streep konden trekken.

Koeman junior blundert in Eindhoven

Eerder op de avond werd er ook al gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven beleefde weinig problemen met Telstar als opponent: 3-0. Een fout van doelman Ronald Koeman junior leidde de 1-0 van Brian De Keersmaecker in, waarna Jasper Dahlhaus en Evan Rottier de wedstrijd definitief in Eindhovens voordeel beslisten.

Maakt Oranje de meeste WK-goals?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat De Graafschap dit seizoen promoveren?

  • Ja
  • Nee
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie