De 10 keepers uit de topcompetities die het vaakst de nul hielden

Soccernews

In de vijf Europese topcompetities, de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A en de Spaanse Primera División, spelen diverse uitstekende doelmannen. Diverse keepers wisten in de competitie al vaak de nul te houden, maar welke tien goalies deden dat het vaakst? [i]SoccerNews.nl[/i] zocht het uit met hulp van [i]Transfermarkt.nl[/i].

[b]10. Benoît Costil – Stade Rennes[/b]
De 27-jarige doelman is zo op het eerste oog een verrassende naam in deze lijst. Costil staat met zijn ploeg namelijk in de middenmoot van Frankrijk, maar hij wist vaak de nul te houden. Hij kreeg in vijftien van de 35 gespeelde competitieduels geen tegendoelpunt. In totaal wist Costil in 42,9% van de wedstrijden die hij speelde de nul te houden. Costil kreeg 39 tegendoelpunten en dat komt neer op gemiddeld 1,11 tegendoelpunt per duel.

[b]9. Bernd Leno – Bayer Leverkusen[/b]
De 23-jarige Duitser staat onder de lat bij Bayer Leverkusen en hield in 32 competitieduels vijftien keer zijn doel schoon. Dit komt erop neer dat Leno in bijna de helft, 46,4%, van zijn gespeelde wedstrijden geen doelpunten kreeg. Leno kreeg in totaal 35 tegendoelpunten te verwerken. Dit houdt in dat hij gemiddeld 1,09 tegentreffer per duel kreeg.

[img]//uploads/bernd-leno%28bayer-04-leverkusen%29%2820-01-2015%29.jpg[/img]
[b]8. Sergio Asenjo – Villarreal[/b]
De 25-jarige Spanjaard van Villarreal kende een prima seizoen, tot hij eind april zijn kruisband scheurde. Daardoor is hij zes tot negen maanden uitgeschakeld. Tot de blessure speelde Asenjo 34 competitieduels en daarin hield hij vijftien keer de nul. Dit komt neer op 44,1% van de wedstrijden. In totaal kreeg Asenjo 31 tegendoelpunten en dat komt neer op gemiddeld 0,91 per duel.

[b]7. Anthony Lopes – Olympique Lyon[/b]
De 24-jarige Portugees draait een goed seizoen bij Olympique Lyon en hield in 35 competitieduels al vijftien keer de nul. Dit houdt in dat hij in 42,9% van de competitieduels niet hoefde te vissen. Verder kreeg Lopes maar 29 tegendoelpunten en dat houdt in dat hij gemiddeld 0,83 tegendoelpunt per wedstrijd kreeg tot op heden.

[b]6. Morgan de Sanctis – AS Roma[/b]
De Italiaan mag dan wel op leeftijd zijn (38), maar keepen gaat hem nog meer dan prima af. In 33 competitieduels in de Serie A wist hij zestien keer geen doelpunt tegen te krijgen. In bijna de helft, 48,5%, van de wedstrijden die hij speelde hoefde hij dus geen bal uit het net te halen. Per wedstrijd kreeg hij gemiddeld 0,73 doelpunt tegen.

[img]//uploads/morgan-de-sanctis%28as-roma%29%2804-03-2015%29.jpg[/img]
[b]5. Stéphane Ruffier – Saint-Étienne[/b]
De 28-jarige Franse goalie keept dit seizoen prima bij de Franse subtopper. Ruffier keepte 35 competitieduels en hield zeventien keer de nul. Dit houdt in dat Ruffier in 48,6% van de wedstrijden die hij speelde geen tegentreffer kreeg. Op basis van al zijn gespeelde duels, kreeg Ruffier gemiddeld 0,80 tegengoal per duel. In totaal kreeg hij 28 tegendoelpunten.

[b]4. Danijel Subasic – AS Monaco[/b]
De dertigjarige Kroaat keepte 34 competitieduels voor AS Monaco dit seizoen. Subasic, die Maarten Stekelenburg op de bank houdt, wist achttien keer geen doelpunt tegen te krijgen. De sluitpost wist dus in 52,9% van de duels zijn doel schoon te houden. Subasic kreeg negentien tegentreffers en dat houdt in dat hij per duel gemiddeld 0,68 keer werd gepasseerd.

[img]//uploads/danijel-subasic%28as-monaco%29%2829-07-2014%29.jpg[/img]
[b]3. Gianluca Buffon – Juventus[/b]
De inmiddels 37-jarige Buffon loopt al jaren mee in het topvoetbal. De 147-voudig Italiaans international werkte dit seizoen 31 competitieduels af voor Juventus en liet in achttien duels geen bal door. Buffon wist in 58,1% van de wedstrijden die hij speelde de netten van zijn doel niet te laten bollen door de tegenstander. Buffon kreeg verder maar zeventien tegentreffers en dit komt neer op gemiddeld 0,55 tegendoelpunt per wedstrijd.

[b]2. Manuel Neuer – Bayern München[/b]
Neuer wordt door velen als beste doelman van dit moment gezien en de 29-jarige Duitser presteert prima dit seizoen. De Bayern München-goalie speelde dertig competitieduels en liet daarin negentien keer geen bal door. Dat komt erop neer dat hij in 63,3% van de wedstrijden die hij speelde geen bal over de lijn liet gaan. Neuer kreeg verder maar zestien tegentreffers, dat is het minst van alle doelmannen in deze lijst. Gemiddeld kreeg Neuer per duel 0,53 tegendoelpunt.

[b]1. Claudio Bravo – FC Barcelona[/b]
De koning in het houden van de nul is FC Barcelona-doelman Claudio Bravo. De 32-jarige Chileen keepte 36 competitieduels en liet daarin 22 keer geen bal over de lijn gaan. Bravo hoefde zo in 61,1% van de totale duels die hij voor Barcelona speelde niet te vissen. In totaal kreeg Bravo ook maar negentien doelpunten. Dat houdt in dat Bravo gemiddeld per duel 0,53 tegendoelpunt kreeg.
[img]//uploads/claudio-bravo%28fc-barcelona%29%2806-01-2015%29.jpg[/img]

Welke keeper vind jij het beste?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie