De 10 bankzitters bij grote clubs die meer verdienen

Soccernews

Grote clubs beschikken over grote selecties. Een logisch gevolg van het loodzware speelschema waarmee zij geconfronteerd worden, maar daardoor nemen getalenteerde voetballers veelvuldig plaats op de reservebank. [i]SoccerNews.nl[/i] zet er tien op een rijtje.

[b]10. Erik Lamela[/b]
Ruim twintig miljoen euro betaalde Tottenham Hotspur twee jaar geleden aan AS Roma om Lamela in te lijven. Daarmee werd de lat hoog gelegd, maar de linksbenige vleugelaanvaller slaagde er niet in om een vaste waarde te worden. De 23-jarige dribbelaar wacht op White Hart Lane nog altijd op zijn definitieve doorbraak.

[b]9. Fabio Coentrão[/b]
Trainers bij Real Madrid kiezen doorgaans voor de Braziliaan Marcelo als linksback, waardoor Coentrão genoegen moet nemen met een bijrol. De Portugees deed het onder landgenoot José Mourinho nog goed, maar is na diens vertrek veelvuldig op de reservebank geplaatst. Op 27-jarige leeftijd heeft de verdediger behoefte aan een grotere rol.

[img]//uploads/fabio-coentrao(real-madrid)(14-03-2015).jpg[/img]

[b]8. Alex Oxlade-Chamberlain[/b]
In 2011 maakte Oxlade-Chamberlain de overstap van Southampton naar Arsenal. De middenvelder is met zijn snelheid en kracht een potentiële basisklant, maar manager Arsène Wenger kiest regelmatig voor andere namen. Ook blessureleed heeft als blokkade gediend voor de Engelsman. Toch lijkt het Emirates Stadium voor hem de juiste plek te zijn.

[b]7. Ramires[/b]
José Mourinho heeft als manager van Premier League-club Chelsea niets te klagen. De Portugees beschikt over een brede selectie. Ramires loopt als veelzijdige en actieve middenvelder rond bij de landskampioen, maar is meestal bankzitter zonder al te veel speeltijd. Inmiddels is de Braziliaan 28 jaar en is de tijd rijp voor een meer gewaardeerde positie.

[img]//uploads/ramires-jose-mourinho(chelsea)(13-01-2015).jpg[/img]

[b]6. Jesé Rodriguez[/b]
Real Madrid bestaat uit supersterren en schroomt niet om fors te spenderen. Een acceptabel beleid gezien de hoge verwachtingen, maar dat gaat vaak ten koste van de eigen jeugd. Jesé is zo’n voorbeeld. Hoewel de Spanjaard voorin op iedere positie uit de voeten kan, is de concurrentie te hevig om een prominente plek op te eisen.

[b]5. Adnan Januzaj[/b]
Januzaj geldt als een van de grootste talenten binnen de selectie van Manchester United. De international van België debuteerde in het seizoen 2013-2014 in de hoofdmacht en dwong direct respect af, maar onder Louis van Gaal verdween hij vorig seizoen naar de achtergrond. Zelfs een plek in de wedstrijdselectie was geen zekerheidje.

[img]//uploads/adnan-januzaj(manchester-united)(15-08-2015).jpg[/img]

[b]4. Juan Cuadrado[/b]
Afgelopen januari maakte Chelsea de komst van Cuadrado openbaar. De Colombiaanse middenvelder werd na wekenlang onderhandelen overgenomen van Fiorentina, maar werd vervolgens geconfronteerd met een loodzware concurrentiestrijd. Cuadrado mocht in zijn eerste seizoen slechts vier keer starten in de Engelse Premier League.

[b]3. Javier Hernández[/b]
Met Wayne Rooney en Robin van Persie als concurrenten moest Hernández genoegen nemen met een reserverol bij Manchester United. De Mexicaan stemde daarom in met een tijdelijke overgang naar Real Madrid, maar daar trof hij een minstens net zo zware concurrentiestrijd. Dat is zonde aangezien de kleine spits een keurig moyenne bezit.

[img]//uploads/javier-hernandez(mexico)(24-06-2014).jpg[/img]

[b]2. Marc-André ter Stegen[/b]
FC Barcelona streeft het allerhoogste niveau na en wil daarom beschikken over twee uitstekende keepers. Om die reden werd in de zomer van 2014 flink geïnvesteerd in Ter Stegen, maar de Duitse doelman moest zich in de Primera División tevreden stellen met een rol als stand-in achter Claudio Bravo. Wel mocht Ter Stegen opdraven in de Copa del Rey en de Champions League.

[img]//uploads/pedro(fc-barcelona)(4).jpg[/img]

[b]1. Pedro Rodriguez[/b]
Het verhaal van Pedro is algemeen bekend. De Spaanse aanvaller is een gewaardeerde speler binnen de selectie van FC Barcelona, maar de aanvalslinie bestaande uit Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez is bijna niet uit elkaar te halen. Zodoende moet hij genoegen nemen met invalbeurten met basisplaatsen hier en daar. Een transfer naar Engeland ligt voor de hand.

Welke speler hoort sowieso elke week te spelen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:30
5+
De opstellingen van Excelsior en NEC: geen Cillessen
19:24
72+
‘Arne Slot neemt Feyenoord-spelers mee’
19:11
157+
Ajax-fans gaan los tijdens PSV-huldiging: “Sneu”
19:00
126+
‘Alex Kroes wijst Ajacied de deur’
18:50
7+
Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”
18:30
36+
De Mos lovend over Bosz en kraakt kritische noot over festiviteiten: “Hoort er niet bij”
18:10
0+
Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie
17:50
63+
‘Nieuwe bestemming van Dumfries is bepaald’
17:30
34+
Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld
17:10
593+
‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’
17:00
13+
Download NU de nieuwe SoccerNews.nl-app!
16:50
118+
Ajax-sympathisant over De Kuip: ”Het is ook gewoon het mooiste stadion van Nederland”
16:45
73+
Studio Voetbal-analisten zien PSV-uitblinker vertrekken: “Eredivisie ontgroeid”
16:30
358+
100 miljoen-transfer voor PSV?
16:15
50+
Dest laat PSV-toekomst open: “Tijd zal het leren”
16:00
196+
Liverpool kleurt Oranje: “Ze zullen profiteren van Slot”
15:45
144+
Feyenoord-invaller maakt indruk: “Heel goed en gretig”
15:30
1895+
Sensationele verrassing voor Ajax?
15:15
42+
Eindhoven loopt vol: PSV viert feest
14:59
80+
‘PSV begaat 10 miljoen-blunder’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie