‘Dat Van Gaal dat nu niet doet, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij’

Foto: ‘Dat Van Gaal dat nu niet doet, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij’

In 2014 verloor Ron Vlaar met het Nederlands elftal na strafschoppen van Argentinië, vrijdag kan het land revanche gaan nemen. Vlaar miste zelf een pingel in de fatale reeks, met De Telegraaf blikt hij terug.

“Nee, ik was niet zenuwachtiger dan normaal. Het was gezonde wedstrijdspanning, want ik zat in zo’n focus dat ik eigenlijk totaal niet met mijn omgeving bezig was, maar alleen met ons spel als team. Ik wilde het zo goed mogelijk doen om mijn droom te kunnen verwezenlijken. Het heilige doel, waarmee ik al zolang bezig was. Door de adrenaline, de drive, het belang van de wedstrijd en de vorm waarin ik verkeerde, kostte het me geen moeite deze wedstrijd te spelen, terwijl ik niet eens helemaal fit was door een lichte blessure die ik tegen Costa Rica had opgelopen.”

Na afloop ging het alleen nog maar over de gemiste pingel. “De mening van anderen interesseerde me niet. Ik zat er zelf al genoeg mee, baalde dat die bal er niet in ging. Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen en genomen, maar heb gefaald. Dat was zuur voor mijn teamgenoten, voor mij en voor iedereen die ons steunde. Toch heb ik de volgende dag de knop omgezet, omdat ik niet wilde dat dit moment mijn WK zou verzieken. We hadden met de derde plaats nog alles om voor te spelen. En dat is na die tik die we te verwerken kregen heel goed gelukt. In Brazilië winnen van Brazilië gaf ons toernooi nog meer glans.”

WK-kansen

Vlaar ‘gelooft dat Oranje dit WK kan winnen’. “Ik zie ook een bepaalde toewijding in het team. Hoewel de spelers weten dat ze niet het beste voetbal laten zien. De bereidheid maximaal te gaan en alles te geven om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren, is een wapen. Die teamgeest hadden we in 2014 ook. Daarbij komt dat Louis altijd een plan heeft. In 2014 paste hij zich meer aan. Dat hij dat nu niet doet, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij.”

Winst én clean sheet Oranje tegen Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Oranje de nul houden vrijdag, na 90 minuten?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie