“Dan sta je nog geen zeventiende met dit Ajax”

Foto: “Dan sta je nog geen zeventiende met dit Ajax”

De trip naar Ibiza is Maurice Steijn niet fataal geworden bij Ajax. De trainer is maandag ontslagen door de Amsterdamse club, maar Freek Jansen wijt dat volledig aan de sportieve malaise.

Jansen spreekt klare taal over breuk met Steijn

“De belangrijkste reden is dat het sportief gewoon ontzettend slecht gaat met de club. Er zijn geen verbeteringen zichtbaar en patronen en automatismen zijn ook niet zichtbaar”, zo concludeert de VI-journalist in Voetbalpraat. “Je hebt niet het gevoel dat er in de organisatie op het veld een groei aanwezig is. Nog los van alles wat zich rondom Mislintat en Steijn heeft afgespeeld.”

Steijn werd bij de Ajax-fans nóg minder populair door zijn vakantie naar Ibiza tijdens de interlandperiode. Speelde dat nog een rol? “Dat kan ik me bijna niet voorstellen. Van alle redenen die er zijn, vind ik dat de minst boeiende. Er zijn heel veel andere redenen waarom je wel of niet besluit om met een trainer door te gaan. Voor de beeldvorming is het natuurlijk totaal niet slim geweest. Maar ik kan me niet voorstellen dat het een doorslaggevende factor is geweest.”

Kenneth Perez vindt het geen valide argument dat Steijn maar twaalf normale trainingsdagen had. “Al train je geen enkele dag, dan sta je nog geen zeventiende met dit materiaal. Op persoonlijk vlak is het natuurlijk wel pijnlijk voor Maurice Steijn. Je krijgt je droombaan en je komt erachter dat je toch niet goed genoeg bent voor deze job. Met alles wat er is gebeurd. Dat is niet prettig voor een persoon.”

Eens met Jansen?

  • Ja
  • Nee
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie