Costa Rica geeft Japan stunt van eigen deeg

Op deze WK-zondag zijn de ogen vooral gericht op de topper tussen Spanje en Duitsland. Om 11 uur trapten Japan en Costa Rica het eerste duel van de dag echter al af. De Japanners hadden de ideale mogelijkheid om naar de achtste finale te gaan. Costa Rica bleek echter geen Duitsland en won met 0-1.

Costa Rica had wat goed te maken na de eerste wedstrijd op het WK. De Centraal Amerikanen gingen er met 7-0 de boot in tegen Spanje. Aangezien Japan een stuntoverwinning boekte in het openingsduel met Duitsland, waren Bryan Ruiz (zat op de bank, red.) en zijn mannen gewaarschuwd.

Waar Japan tegen Duitsland zich moest richten op verdedigen en counteren, hoopte Costa Rica die positie in te nemen. Die intentie had Japan ook, waardoor er in de eerste helft meer gegapen en geschoten werd.

Japan – Costa Rica

Japan drong in de tweede helft het meeste aan, maar konden zich geen weg door de verdediging of langs doelman Kerlon Navas spelen. Aan de andere kant zag doelman Shuichi Gonda er veel minder goed uit bij een schot in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

De Japanse doelman verkeek zich volledig op een schot van Keysher Fuller. De speler van Herediano, uitkomend op het hoogste niveau in Costa Rica, zag zijn schot in de lange hoek tegen het net vallen.

Na die openingstreffer nam Costa Rica zelfs even het heft in handen, maar konden niet voor een tweede keer een wondertreffer verzorgen. In de slotfase van de wedstrijd zette Japan nog één keer aan om een gelijkspel, en daarmee een grote kans op de volgende ronde, levend te houden. Op een scrimmage in het strafschopgebied na, lukten dat de Aziaten niet. Niet voor het eerst vonden zij Navas op hun weg, waardoor Japan voor de tweede keer dit WK onderdeel is van een stunt. Nu alleen niet een stunt die gevierd zal worden.