Cocu boekt fraaie Vitesse-zege in Leeuwarden

Phillip Cocu heeft zaterdagavond zijn eerste zege geboekt als trainer van Vitesse. De Arnhemmers, die de avond begonnen als hekkensluiter van de Eredivisie, boekten een fraaie 0-3 overwinning op SC Cambuur.

Na een matig openingskwartier noteerde Vitesse de eerste grote kans van de avond. Doelman João Virgínia stompte de bal pardoes in de voeten van een tegenstander, maar had de mazzel dat teamgenoot Marco Tol redding bracht op de doellijn. Vijf minuten later was het wel raak. Ryan Flamingo ontsnapte na een vrije trap aan de buitenspelval van Cambuur en prikte de 0-1 tegen de touwen.

Vitesse claimde in de eerste helft meerdere strafschoppen. Bij de eerste situatie werd Matus Bero op de bon geslingerd vanwege een schwalbe, maar vlak voor rust wees scheidsrechter Laurens Gerrets alsnog naar de penaltystip na een valpartij van Gabriel Vidovic. Na langdurig VAR-beraad werd uiteindelijk vastgesteld dat Jamie Jacobs de overtreding buiten het strafschopgebied maakte.

In de tweede helft kreeg Vitesse te maken met een tegenvaller. Doelman Kjell Scherpen raakte geblesseerd bij een ogenschijnlijk simpele vangbal en liet zich meteen vervangen door Daan Reiziger. De nieuwe man onder de Vitesse-lat kreeg het daarna niet heel moeilijk. Sterker nog: Kacper Kozlowski kreeg in de 74ste minuut zoveel ruimte om door te lopen dat hij ook maar zelf de 0-2 tegen de touwen schoot.

Vitesse liep in de slotfase zelfs nog uit naar 0-3. Na een klutssituatie haalde Sondre Tronstrad de trekker over namens de Arnhemmers. Cambuur raakte in extremis nog de lat.

Scoreverloop: 0-1 (20′) Ryan Flamingo, 0-2 (74′) Kacper Kozlowski, 0-3 (83′) Sondre Tronstad

TIP: Eindigt Vitesse-Emmen gelijk? Win vier keer je inleg via Unibet!