CL: Messi pijnigt Pep, Malen matchwinner, blamage Real Madrid

Foto: CL: Messi pijnigt Pep, Malen matchwinner, blamage Real Madrid

Waar Ajax al vroeg op de avond moest spelen, en won van Besiktas, vonden er later op de avond ook nog de nodige schitterende Champions League-affiches plaats, Hieronder een overzicht van alle 21:00-wedstrijden.

GROEP A



In Groep A won Paris Saint-Germain met 2-0 van Manchester City. Het duel stond natuurlijk vooral in het teken van het weerzien tussen Lionel Messi (die samen met Kylian Mbappé en Neymar voorin stond) en coach Pep Guardiola, die de Argentijn deze zomer nog naar Engeland hoopte te halen. Al na acht minuten spelen mochten Messi en co voor het eerst juichen, waar controlerende middenvelder Idrissa Gana Gueye de score opende. Een kwartier voor tijd besliste Messi hoogstpersoonlijk het duel; uit een kaats van Mbappé krulde hij in de bovenhoek zijn eerste goal in dienst van PSG binnen.

De andere wedstrijd in de groep leverde een enorme verrassing op: Club Brugge, dat in speelronde 1 al gelijk speelde tegen PSG, wist met 1-2 te winnen van RB Leipzig, in Duitsland. De Belgische goals kwamen van Hans Vanaken en Mats Rits. Brugge staat nu met 4 punten samen met PSG aan kop in de poule, City staat op 3 punten en Leipzig nog op 0.

GROEP B



In Groep B deelden AC Milan en Atlético Madrid vanavond de punten. In San Siro kwamen de gastheren wel al snel op 1-0 via Rafael Leao, maar na een tweede gele prent van middenvelder Franck Kessie kwam Milan aardig in de verdrukking. Zes minuten voor tijd bekroonde Antoine Griezmann de Spaanse wederopstanding met de 1-1; zijn eerste sinds zijn rentree in Madrid deze zomer, en de kers op de taart kwam in blessuretijd via Luis Suárez, die een strafschop ijskoud benutte: 1-2.

De andere grootmacht in Groep B, Liverpool, won overtuigend met 1-5 bij FC Porto. Doelpuntenmakers waren Mo Salah (twee keer), Sadio Mané en Roberto Firmino (twee keer). Liverpool staat nu ruim aan kop met 6 punten, Atlético staat op 4 stuks, Porto op 1 en Milan nog op de hatelijke 0..

GROEP C



De groep van Ajax, dat dus al won van Besiktas. En ook Borussia Dortmund deed wat het moest doen. Wel hadden de Duitsers het een stuk lastiger met Sporting CP, dan Ajax op speelronde 1. Matchwinner werd Donyell Malen, die op aangeven van Jude Bellingham zijn eerste treffer in Duitse dienst maakte. Het bleef dus bij 1-0, waardoor Ajax en Dortmund samen aan kop gaan in de groep. Sporting en Besiktas verloren beiden duels derhalve.

GROEP D



Tot slot een enorme blamage van Real Madrid, dat met 1-2 van FC Sheriff uit Tiraspol verloor. Karim Benzema scoorde wel, en daarmee trof de Fransman doel in de afgelopen zeventien (!) Champions League-seizoenen op rij. Maar door goals van Djasur Yakhshibaev en Sebastien Thill won Sheriff dus in Bernabeú. Een stunt van formaat. De andere ploegen in de groep, Shakhtar en Inter, speelden eerder vanavond al met 0-0 gelijk tegen elkaar.

Wie gaat de CL winnen?

  • Man City
  • Liverpool
  • PSG
  • Bayern
  • Man United
  • Een andere club
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie