City en Napoli winnen, Dortmund-averij in derby

Foto: City en Napoli winnen, Dortmund-averij in derby

Manchester City heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Engelse Premier League. De nummer twee van de ranglijst zegevierde dankzij Erling Braut Haaland met 0-1 bij Crystal Palace.

Crystal Palace en Manchester City vermaakten het publiek niet op Selhurst Park. De thuisploeg trok zich terug op eigen helft, waar de sterrenformatie van Pep Guardiola er ondanks een veldoverwicht geen enkele keer in slaagde om een schot op doel te produceren in de eerste 45 minuten. De 0-0 ruststand was dan ook logisch te noemen.

Met Nathan Aké in de gelederen voerde Manchester City de druk op. In het slotkwartier leverde dit een doorbraak op. Ilkay Gündogan werd gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied, waardoor Haaland vanaf de penaltystip het vonnis mocht voltrekken: 0-1. City komt hierdoor op twee punten van koploper Arsenal, dat nog wel in actie komt.

Scoreverloop: 0-1 (78′) E.B. Haaland (strafschop)

Serie A: eerherstel Napoli

Napoli werd een week geleden uit evenwicht gebracht door SS Lazio, maar zaterdagavond herstelde de fiere nummer één van de Serie A zich. Atalanta Bergamo werd met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Napoli zag achtervolger Internazionale een dag eerder met 2-1 verliezen bij Spezia, waardoor de kloof weer teruggebracht kon worden naar achttien punten. Het Atalanta van Marten de Roon, de enige fitte Nederlander bij de bezoekers, kon dit niet voorkomen. Sterspeler Khvicha Kvaratskhelia en Amir Rrahmani maakten het verschil.

Scoreverloop: 1-0 (60′) K. Kvaratskhelia, 2-0 (77′) A. Rrahmani

Bundesliga: Kohlenpott-derby zonder winnaar

De Kohlenpott-derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund heeft geen winnaar opgeleverd. Nico Schlotterbeck en Raphaël Guerreiro bezorgden de titelkandidaat nog wel de leiding in Gelsenkirchen, maar de aartsrivaal toonde telkens veerkracht. Marius Bulter en Kenan Karaman zorgden voor een 2-2 eindstand.

Voor Borussia Dortmund is dit de tweede tik in één week. Na de Champions League-uitschakeling tegen Chelsea loopt BVB nu ook nog eens averij op in de titelstrijd. Bayern München heeft als koploper nu twee punten voorsprong.

Scoreverloop: 0-1 (38′) N. Schlotterbeck, 1-1 (50′) M. Bulter, 1-2 (60′) R. Guerreiro, 2-2 (80′) K. Karaman

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie