Cirkel is rond voor Jeremain Lens

Foto: Cirkel is rond voor Jeremain Lens

Jeremain Lens is al een tijdje uit beeld bij de Nederlandse voetbalvolgers. De oud-international speelt momenteel op het derde niveau van Frankrijk. Hij komt daar uit voor FC Versailles. “Dit maakt voor mij de cirkel juist mooi rond.”

Lens geniet van zijn laatste momenten als profvoetballer

Er waren niet veel mensen die hadden verwacht dat een 34-voudig international uit zou komen voor FC Versailles. Voetbal International ging langs bij Lens om zijn verhaal te horen. Van de Europese (sub)top naar Versailles was een behoorlijke stap voor hem. “Natuurlijk was het even schakelen”, begint Lens. “Weet je wat het is? Met zulke faciliteiten ben ik ook ooit begonnen met voetbal. Dit maakt voor mij de cirkel juist mooi rond.”

Lens stond hiervoor onder contract bij Besiktas. Hij werd daar uiteindelijk uit de selectie gezet, maar bleef in Turkije om zijn contract uit te zitten. Het salaris wat hij daar verdiende had hij namelijk nodig om de rest van zijn leven op orde te krijgen. “Ik was ongeveer 33 jaar en zat al in de herfst van mijn carrière. In coronatijd was ik al begonnen met verder kijken dan alleen voetbal en daarvoor had ik ook een financieel plan opgesteld, zodat ik ook na mijn carrière een mooi leven kan blijven leiden.”

Van 110 kilo tot spelen rondom Parijs

Omdat hij nergens meer voor speelde was het lastig voor Lens strikt te blijven leven. “Ik heb mezelf in die fase een beetje laten gaan. De 110 kilo heeft op de weegschaal gestaan.” Met behulp van een personal trainer werd hij weer fit en kreeg hij weer plezier in het voetballen. Zo werd het duidelijk voor hem dat hij nog niet van plan was om te stoppen na zijn periode bij Besiktas. Uiteindelijk kreeg hij een aanbod van FC Versailles. De club zit vol ambities en wil graag promoveren naar het tweede niveau van Frankrijk. De ervaring van Lens moet hierbij helpen.

Lens zou van waarde zijn voor de Nederlandse competitie

  • Ja, dat zou nog een mooie afsluiter zijn
  • Nee, het is goed zo
388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie