Cillessen krijgt bijval: ‘Ajax-spelers worden voorgetrokken’

Foto: Cillessen krijgt bijval: ‘Ajax-spelers worden voorgetrokken’

Jasper Cillessen heeft vrijdag met zijn uitspraken tegenover de NOS voor enige consternatie gezorgd bij voetbalanalisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Van der Vaart noemde de uitspraken van Cillessen, die sprak dat hij de enige Oranje-doelman is met toernooiervaring, oncollegiaal. Van Hooijdonk stelde aan tafel bij Studio Voetbal juist begrip te hebben voor de uitspraken van de NEC-doelman.

Volgens Van Hooijdonk hemelt de media teveel Ajax-doelman Remco Pasveer op. “Zijn leeftijd zorgt voor de gunfactor, maar vooral dat hij keeper van Ajax is. Cillessen begrijp ik heel goed. Die is keeper van Ajax geweest en hij voelt de krachten van het verschil tussen keeper zijn van Ajax en van NEC. Ik snap dat hij die wedstrijd in de media niet helemaal eerlijk vindt gaan. Hij mag die dingen toch zeggen?”

Calimero

Volgens de oud-international is het waanzin dat Ajax-speler overal maar moeten worden voorgetrokken. “Iedereen in de media rondom Ajax, of met een Ajax-verleden, en ik ga geen Calimero uithangen, vindt opeens dat een speler van hun club bij het Nederlands elftal moet zitten. Dan vinden we alles in één keer goed. Ik hoef toch niet mee te lopen in die polonaise?”

TIP: Wint Ajax wel van Napoli? Pak 2.25x je inleg bij Unibet!

Is de kritiek van Van Hooijdonk terecht?

  • Ja, Cillessen mag dit soort uitspraken doen
  • Nee, Cillessen moet zich collegialer opstellen
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie