Cambuur reageert op drastisch besluit: “Stap in de verkeerde richting”

Foto: Cambuur reageert op drastisch besluit: “Stap in de verkeerde richting”

SC Cambuur betreurt het feit dat er de rest van het seizoen geen uitsupporters meer aanwezig kunnen zijn bij wedstrijden in Leeuwarden. De Eredivisie-hekkensluiter reageert in een uitgebreid statement over het besluit van de gemeente.

De derby tegen sc Heerenveen zorgde voor ongeregeldheden, waarna de gemeente Leeuwarden ingreep. Uitspelende teams mogen geen supporters meenemen naar Cambuur. “Een betreurenswaardig besluit, want het staat haaks op alle goede initiatieven van de afgelopen jaren en straft vooral mensen die er helemaal niets aan kunnen doen”, reageert Cambuur in een statement via de officiële kanalen.

“Stap volledig overgeslagen”

De club keurt het gedrag van de eigen supporters af, maar ziet de maatregelen als een stap in de verkeerde richting. “Hierbij dient ook het eigen functioneren van eenieder niet onbesproken te blijven en vanuit daar kan er gezamenlijk naar oplossingen worden gezocht. Deze stap is in dit geval nagenoeg volledig overgeslagen. Over dat proces zit veel onvrede, omdat we alleen gezamenlijk dit soort gedrag het betaald voetbal uit kunnen krijgen en we in de afgelopen jaren altijd samen zijn opgetrokken in vaak lastige dossiers.”

Dit terwijl Cambuur naar eigen zeggen de laatste jaren juist goed bezig was. “Neem bijvoorbeeld de supporterscoördinatoren die bij nagenoeg alle clubs werkzaam zijn, het Supporterscollectief als gesprekspartner van bond en autoriteiten en vele werkgroepen en overlegorganen die zich hiermee bezighouden. In het handelingskader is nu juist vastgesteld hoe om te gaan met dit soort situaties en daar is in dit geval volledig aan voorbijgegaan. Afgelopen december is dit ook verstuurd naar alle voetbalgemeentes, dus er is geen enkele reden om deze lijn niet te volgen.”

“Doof voor inhoud en argumenten”

Cambuur is normaliter juist zeer vriendelijk richting de uitsupporters. Deze fans worden in het uitvak welkom geheten met een hapje en drankje, men draait bijpassende muziek voor de club en geeft een warm welkom van stewards en medewerkers. “Al deze initiatieven worden nu in één klap teniet geniet gedaan met dit drastische besluit en men lijkt doof voor inhoud en argumenten. Dat is niet goed voor het betaald voetbal en zeker niet goed voor de welwillende supporters op de tribune. En gelukkig is dat nog steeds 99 procent van de bezoekers. We zullen ons voor deze groep altijd hard blijven maken en de dialoog blijven zoeken.”

Te zware straf?

  • Ja, dit schiet inderdaad niet op
  • Nee, volkomen terecht
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie